Raspberry Pi cu Android 4.0 (ICS)

Nu, nu inca nu au pus Android intr-o prajitura cu smeura, ma refer la micul computer de 35 de dolari (la noi pe piata il gasiti la 169.99 RON la Teguna.ro)

Pentru care inca nu stie la ce ma refer Raspberry Pi este un minicomputer de marimea unei carti de credit (pretul vezi mai sus), are un procesor ARM de 700Mhz (deci nu e asa de puternic ca un PC normal) dar e echivalentul unei tablete mici. Mai are si un accelerator grafic capabil de procesare video HD 1080p, 256 Mb RAM.

La partea de conectare are 2 USB-uri,

  • Iesire video RCA composite video si HDMI,
  • Iesire audio: jack 3,5mm si HDMI,
  • Slot de card SD,
  • Conector de retea 10/100 Ethernet RJ45 (adica se poate monta cablul de retea direct de la router)
  • un consum de doar 3,5 W

Initial a fost proiectat pentru sistemele de operare Debian GNU/Linux, Fedora, Arch Linux dar ce este interesant este ca partial a fost portat si sistemul Android 4.0 care il va transforma intr-un miniPC conectat la TV pe care oricine si-l poate permite, suficient pentru a intra pe orice pagina de net, a intra pe retelele sociale (Facebook, etc ), a sta pe messenger si a juca chiar jocuri.

Imediat ce vad o portare suficient de OK a Android-ului fie el 4.0, sau 2.3 si chiar 2.2 am sa imi iau si eu un astfel de minicomputer macar pentru a imi transforma TV-ul intr-un SmartTv cu doar 35 de dolari in plus daca nu pentru altceva :)

O mica video demonstratie mai jos:

Cum ziceam Raspberry Pi (din cate stiu eu) doar de la Teguna.ro la un pret de 169.99 RON pentru modelul B.

P.S. Poate pentru ca am facut reclama la Teguna.ro imi fac ei cadou un Raspberry Pi inainte sa il cumpar eu :P

3 Comments

  1. Cadou-cadou nu, dar o reducere merge. Te aşteptăm cu plăcere — dacă te grăbeşti să comanzi astăzi îţi vine mâine (mai avem câteva bucăţi pe stoc).

    1. @Teguna, deocamdata doar pentru experimente am sa sar peste. :) desi in viitor ma gandeam sa imi adaug un astfel de sistem in masina, dupa ce ma prind cum sa leg un LCD de placa. Si legat de “cadou” de obicei asa se face se trimite un aparat se face un review se publica un articol, doua (permanente bineinteles), se mai adauga vreo luna un banner . Variante exista nu e niciodata “cadou – cadou” asa doar pe ochi frumosi.

  2. Am eu o placuta de vanzare :D – la 160 roni. Ai mail daca te intereseaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *