Permis pentru scutere (mopede) pana la 19 ianuarie

Conform Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere din Politia Romana pana pe 19 ianuarie se va introduce obligatoriu permisul pentru mopede (scutere si alte vehicole asemanatoare). Categoria de permis necesara este AM si fara el se va face dosar penal.

Vreau sa spun ca ma bucura chestia asta. De 12 ani de cand am permis am vazut o gramada de copilandrii in trafic gonind pe scutere. Copilandrii care nu stiu nimic legat de legislatie de regulile in trafic si daca le cunosc nu le iau in seama, probabil varsta si maturitatea la care au ajuns ii fac sa considere regulile niste prostii care sunt facute sa fie incalcate.

Nu de putine ori mi s-a intamplat mie personal sa imi taie calea un scuter venind de pe o strada fara prioritate sau sa inainteze in viteza printre masini le oprite la stop si sa tasneasca dupa semafor doar pt ca aveau impresia ca nu vine nimeni.

Inca bicicletele sunt ferite de prevederea asta dar hai sa fim seriosi cum e posibil sa circule masini si acum mopede la care este necesar carnet pentru care trebuie sa inveti legislatie dar biciclistii care trebuie teoretic sa respecte aceleasi reguli sa nu fie obligati sa le invete?

Si inca un semnal de alarma 19 ianuarie nu este un termen dat de noi este termenul limita la care trebuie sa ne aliniem cu legislatia europeana altfel nici acum nu s-ar fi luat o astfel de masura. Chestia asta spune multe despre cum se fac legile la noi doar cand cineva te impinge de la spate.

Sursa: agenda.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.