Vineri la film: The Expendables 2, un film cu nume grele

Ieri (vineri 14 septembrie) am mers la film la Cinema City la filmul The Expendables 2, un film asa cum spun si in titlu cu nume grele la activ mai ales pentru cei care prefera genul actiune.

Deci avem pe Sylvester Stallone si Jason Statham cele 2 personaje principale. Desi Stallone incepe sa isi arate batranetea a aratat perfect in rolul de mercenar. Dupa parerea mea a fost unul dintre cei mai buni actori de pe platou alaturi de Statham.

Jet Li, apare in primele 10 minute probabil pretul lui e prea mare si i-au dat un rol scurt. La fel si Arnold Schwarzenegger apare la inceputul filmului apoi pe la sfarsit cateva minute, nu are un rol memorabil dar filmul asta, este doar o relansare a lui dupa ce a fost atatia ani Guvernator. Si desigur salariul lui banuiesc ca ar fost mult mai gras.

Sa vedem mai avem pe Dolph Lundgren care … nu stiu cum sa zic pare acelasi Dolph Lundgren. :)

La atatea nume grele adunate unul lipseste Chuck Norris si fara el povestea ar fi fost altfel. Din fericire nu a fost uitat nici el si scenaristii ii scriu personajul inspirandu-se din alura lui de invincibil care se desprinde din filmele in care a jucat si din glumele cu el aparute pe net.

Si cu putin umor atunci cand Stallone ii spune ca il credea mort de la o muscatura de cobra, Chuck Norris ii raspune printr-o gluma pe care probabil o stim toti “Dupa 5 zile de dureri sfasietoare cobra a murit“, iar intrebarea a venit chiar imediat dupa ce cu o pusca mica a terminat vreo 20 de inamici si un tanc.

Aaaa, si bineinteles mai avem si pe Bruce Willis. Personalul lui este cel care trimite grupul in misiune. In film nu e un mercenar este agent CIA cu state vechi. Pe la sfarsitul filmului vine si el in ajutor si salveaza situatia asa cum il stim din “cultura populara“. Ramane si aici actorul meu preferat prin siguranta cu care interpreteaza rolul lui. Si … cu umorul care il caracterizeaza.

Ok am terminat cu “the good guys“.

De partea baietilor rai il avem doar pe Van Dame, care desi il stiam doar din filme in care e un personaj pozitiv aici s-a potrivit de minune. Putin cam nebalansata situatia deoarece cei buni au multe nume grele iar cei rai doar unul singur. Situatia se schimba doar prin faptul ca alaturi de Van Dame sunt o gramada de anonimi care mor pe capete de gloanele celor buni.

Ce m-a uimit in mod negativ a fost Cinema City. Da stiu ca e un film de actiune si exploziile trebuiau sa rasune dar cand e prea tare deja nu mai e fain. Si inca ceva. Chiar de la inceputul filmului am observat ca la scenele mai intunecoase imaginea apare pe ecran cu paraziti (mai pe romaneste “purici”). Semana cu filmuletele facute de mine cu telefonul mobil in zone mai intunecoase. Ma gandeam cum Dumnezeu la atatea nume grele nu au fost instare sa surprinda o imagine clara?

Apoi m-am desteptat, nu filmul e devina cel mai probabil calitatea proiectiei este. Sa nu se mai mire atunci producatorii, companiile cinematografice si cei care detin cinematografe ca lumea prefera sa le dea jos filmele de pe net piratand astfel. Daca atunci cand vrei sa fi cinstit si dai 18 lei pe un film vezi o calitate proasta incepi sa te gandesti la alternative.

Ok cam asta e. In concluzie daca iti plac filmele de actiune genul de filme in care apareau numele de mai sus nu rata filmul asta. Eu zic ca merita iar IMDB zice ca are un scor de 7,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *