Principiile democratiei la sfarsit de 2012

Draga Traian Băsescu  draga Vasile Blaga și draga Kelemen Hunor, mulțumim ca ne-ați permis sa ne reunim astăzi la București, mulțumim ca ne-ați primit aici pentru a da un semnal ca peste tot în Europa democrația are câștig de cauza si ca principiile democrației sunt respectate și noi ne vom asigura de acest lucru”, a afirmat cancelarul Germaniei Angela Merkel la Congresul PPE.

Chiar dinainte de referendum aud vorbindu-se (de politicienii europeni) despre principiile democrației  Si mi-am dat seama ca asta e refrenul lor a celor din grupul “Partidul Popular European” grup din care fac parte PDL și UDMR, grup care au câștigat
Discursurile pe care le vede publicul și mai ales cele date de politicieni și grupuri de politicieni sunt făcute  aranjate și re aranjate sa exprime frumos niște idei idealiste fără o forma concreta (suficient sa amețească populația), și asta pentru ca asa sunt politicienii de când a apărut specia asta. Discuțiile despre măsuri concrete, e … astea nu sunt pentru noi cetățenii  noi trebuie sa ne vedem de treaba noastră și sa stam liniștiți cuminți ca o turma la mana celor care ne conduc.poziția lor pe scena politica ca și populari (Revoluția Portocalie) apoi au implementat peste tot măsuri nepopulare odată cu criza.

Daca citiți atent ce a declarat Angela Merkel și cu mai multa atenție următoarele cuvinte

principiile democrației sunt respectate și noi ne vom asigura de acest lucru” se poate înțelege multe.

Mai demult a fost lansata o alta vorba care a intrat în istorie și asta zicea “scopul scuza mijloacele“.

Iar din astea doua propoziții alăturate pot sa înțeleg ca principiile democrație trebuie susținute prin orice mijloace! Iar dacă cineva crede altfel (sau se opune nu neapărat democraticei ci mijloacelor) “ei” se vor asigura ca nimic nu va fi schimbat din planul lor?

Sper ca nu …

Nu vreau sa cred ca un principiu asa de nobil ca și democrația este impus prin orice mijloace, și-ar pierde sensul pe care îl cunoaștem toți.

Am văzut cum oamenii legii au mers prin câteva comune sa ia la întrebări pe cei care au votat la ultimul referendum moși și babe (bănuiesc ca aia sunt infractorii care se pun contra principilor democrației)

De asemenea am văzut impunându-se condiții de desfășurare a unor alegeri condiții venite din afara.

Iar asocierea de mai sus și presupunerile mele îmi sunt întărite de Joseph Daul liderul grupului PPE.

PPE se va afla tot timpul alături de voi, dacă democrația nu este respectată. Cred că unul dintre rolurile noastre este acela de a veghea la respectarea democrației

Este totuși de admirat un lucru, atunci când unul din grup (aici Băsescu)  are probleme toți fac zid comun în apărarea lui. Știu ca pentru fiecare pierdere a lor grupul se clatină.

Chestia asta în schimb nu prea sa întâmplat cu PSD și de aici rezultatele lor de după Iliescu.

Si tot acum vreau sa ating un nou subiect apărut zilele astea, și ma refer la faptul ca un oficial german (Ministrul german de finanțe  Wolfgang Schaeuble) dorește o extindere a atribuțiilor comisarului european pentru afaceri economice și monetare iar acesta ar putea sa respingă bugetele naționale (sursa bzi.ro).

Pe scurt când cineva are un astfel de drept asupra bugetului unei tari țara respectiva este la mana celui care controlează acel comisar european. Poate unii considera asta ca pe ceva bun și se poate traduce pentru unii mai săraci cu duhul ca “vin nemții și ne pun mana în cap, ne fac bugetul și gata o sa fie ca în Germania și pe la noi”.

Visați, visați  în istoria scrisa niciodată un stat vasal (pentru ca asta vom deveni) nu a fost tratat de la egal la egal ci a fost doar o sursa de resurse și profituri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *