Vointa divina, liberul arbitru sau doar lumea cruda in care traim

Nu știu dacă exista cineva în lumea asta care sa fie scutit de probleme. Oricât de sărac sau de bogat ești necazurile sunt probabil singurul punct comun al nostru al tuturor. Iar asta se întâmpla de cant e lumea, nu e ceva recent și nici adus de criza.

De câte ori tu cel care citești acum ți sa întâmplat vreun rău și te-ai întrebat :

De ce mie“,

Ce am făcut sa fiu eu pedepsit asa

Voința divina? Daca asa ar fi înseamna ca Dumnezeu nu iubește pe multi oameni care au neșansa de a avea probleme chiar de la vârste fragede. Iar asta nu e ceea ce ne învață religia. Si atunci? Atunci rămâne doar liberul arbitru care împarte șansa și neșansa în funcție de …

Astăzi frunzărind blogul lui Chinezu am dat prin blogroll-ul lui de blogul lui Zoltybogata  (EGYED PETRU), un om deosebit care cu toate piedicile puse de viata încă încearcă sa răzbată  încă nu și a pierdut speranța  EGYED PETRU este bolnav de DISTROFIE MUSCULARA PROGRESIVA CONGENITALA și asa cum am zis neșansa lovește de mic de multe ori și nu poate fi considerata pedeapsa Divina pentru raul pe care îl faci.

Nu am sa repovestesc eu viata lui pentru ca eu nu pot sa transmit ceea ce nu am trăit  o face el foarte bine în pagina About a blogului sau și va invit sa o citiți.

http://zoltybogata.ro/about

Omul asta a avut o viata foarte grea, părăsit de sistemul care trebuia sa aibă grija de toți și sa ne considera egali (comunismul), și dacă citim cu atenție cuvintele lui pe lângă sistemul acesta prost organizat (sistem care nu e cu mult diferit nici azi) oamenii care în loc sa ajute sau măcar sa fie indiferenți poarta o ura pe cei diferiți de ei, o ura care nu o înțeleg sub nici o forma.

Revenind la EGYED PETRU nici astăzi nu are parte de prea multe în viata trăind cu o suma infima ajutat de fratele lui. Deși a apărut la televiziuni și în o grămada de publicații nimic nu sa schimbat, are un cont în care se pot face donații dar bănuiesc ca nu prea se împinge lumea sa o și facă. Nu știu dacă sunt eu în măsura sa dau sfaturi sau sa vin cu idei dar văzând cum scrie cu mândrie pe blogul sau ar fi cel mai indicat ca ajutorul sa vina prin lucruri pe care el le poate face și se poate face util, în felul acesta pe lângă bani vine și mândria de a clădi cu mana lui, mândrie care cred eu ca insufla putere.

Sunt multe firme de publicitate care apelează la bloggeri pentru a scrie articole plătite  și deși asa cum spunea el scrierea o face doar din mouse apăsând butoane pe tastatura virtuala din windows este ceva ce poate face și fata de multi dintre noi cei cu bloguri el va depune mai mult timp și mai multa osteneala pentru a scoate un articol deosebit.

Poate cineva sa ajute?

1 Comment

  1. Sall, ai dreptate. Dar trebuie să supraveţuiesc cumva şi pînă acum am reuşit şi nici de acum încolo nu mă dau bătut, unele realizări îmi dă încredere să continui. Multă sănătate.
    P.S. Dacă ai un nr de orange aş vrea să mil dai pe mail sa-u 0743622372 nr meu, e public :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *