Google RO Hacuit … am vazut-o si pe asta !

Nu credeam ca am sa vad chestia asta dar Google a fost si el Hacuit. Nu .com ci domeniul .ro . Orice apelare a paginii de domeniu google.ro arata imaginea de mai jos sau o eroare. Baietii de la Google lucreaza din greu se pare pentru ca din cand in cand mai apare pagina normala dar la urmatorul refresh google este iarasi down.

Nice nu?

Dupa textul din site pare ca site-ul a fost hacuit de MCA-CRB si ar fi un “Algerian Hacker“. Nu am auzit de hackerul, sau gruparea asta dar sa vedem daca ultimul rand “To Be Continued” va avea vreun efect. Nu cred ca Google o sa o mai muste inca odata.

4 Comments

 1. Ce a fost spart? :)) De ce nu te informezi mai bine inainte de a scrie vreo prostie? Google. ro nu a fost spart, ceea ce s-a facut se numeste DNS poisoning, iar ip-urile fixe folosite in procedura de DNS poisoning au fost redirectionati catre o alta fereastra decat ceea de google obisnuita. ceea ce ai descoperit tu au mai vazut inca cativa utilizatori din aceasi clasa de ip-uri. Bafta pe viitor la o informare mai amanuntita.

  1. Autor

   @Laura, dap ai dreptate nu a fost spart in sens tehnic al cuvantului cel putin nu cel de la google, serverul de DNS a fost spart si inregistrarile modificate. Nu e nici o problema ca cineva sa acceseze bazele de date ale google si fisierele propriu zise. Dar atat timp cat cineva iti redirectioneaza traficul in alte parte prin orice mijloace eu zic ca esti ceau, ceau si la revedere.
   PS nu doar anumite clase de IP au vazut chestia asta asa cum zici tu, ci toti cei la care SO-ul a facut update la dns-uri de la serverul spart.

   Inca o chestie, as putea sa vin si sa povestesc o gramada despre DNS poisoning mai mult decat a auzit o gramada de la Pro TV dar fac pariu ca prea putina lume or sa inteleaga termeni prea tehnici si atunci nu vad rostul. Tocmai de asta am preferat sa spun ca Google.ro a fost spart. PUNCT

 2. ciudat este faptul ca google nu a dat niciun raspuns oficial…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *