Alternative la Google Play ?

Android Apps StoreCe e Google Play? Google play este magazinul de aplicatii (iar pentru state si pentru carti, filme, muzica) distribuite in special utilizatorilor de smartphone-uri si tablete cu Android.

Se pune intrebarea de ce mi-ar trebui alternative?

In ultima vreme foarte multe tablete si telefoane vin din China sau chiar realizate de companii autohtone un astfel de brand fiind Allview, Eboda, Seroiux si Evolio, branduri care nu au primit sau nici macar nu au cerut certificarea produselor de catre Google, in consecinta nu au preinstalat Google Play.

Cu putina chinuiala (pentru cei mai putin experimentati) se poate instala Google Play dar nu am sa intru in detalii pt asta consultati forumul XDA-Developers.

Am sa prezint in schimb alte cateva Apps Store-uri, care nu fac mofturi si nu cer certificari pentru a oferi aplicatiile detinute.

SlideMe – este cel mai mare appstore dedicat Android, instalarea se poate face atat direct din browser cat si instaland aplicatia SAM care iti ofera mult mai usor actualizari pentru aplicatii imediat ce actualizariile sunt disponibile.

AppsLib – este la fel de mare ca si SlideMe si este de obicei preinstalat in multe device-uri care nu au Google Play. Foarte interesant este ca AppsLib testeaza aplicatiile pe tabletele si telefoanele producatorilor parteneri astfel ca este foarte greu sa intalniti aplicatii care dau erori.

Amazon Appstore – este alternativa Google Play de la Amazon, a devenit destul de popular odata cu lansarea tabletelor Kindle si vine preinstalat pe acestea. Amazon Appstore se poate instala si pe alte device-uri. Din pacate are doar aproximativ 30 000+ aplicatii, majoritatea fiind insa  optimizate pentru tablete.

Un feature interesant este ca in fiecare zi Amazon ofera spre download gratis una din aplicatiile platite.

Alte alternative sunt:

3 Comments

  1. Salut Mihai! Tabletele Evolio au aplicatia Google Play preinstalata.

    1. Autor

      @evolio, atunci este foarte bune, am amintit de acest brand deoarece am avut mai demult in mana un produs Evolio si nu avea un market instalat, nu am avut sansa sa vad ultimile voastre produse.

  2. Multumesc pentru informatiile postate despre aplicatii…Acum stiu mai multe lucruri! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *