Sergiu Nicolaescu a murit ! Dumnezeu sa il odihneasca …

Sergiu Nicolaescu - dumnezeu sa il odihneascaCu regret scriu acest post, un om mare, unul dintre cei mai mari regizori ai Romaniei a murit azi 3 Decembrie. Batran si bolnav zilele trecute a simtit ca sfarsitul este aproape si si-a prezis acest lucru in Parlament-ul Romaniei.

“Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea”

Din pacate timpul a fost prea scurt si neiertator.

Sergiu Nicolaescu a facut in decursul vietii sale peste 50 de lungmetraje printre cele mai cunoscute fiind Mihai Viteazul, Cu mâinile curate, Osânda, Ultima noapte de dragoste, Nea Mărin miliardar, Triunghiul morţii, Orient Express, Supravieţuitorul etc.

Dumnezeu sa il Odihneasca !!!

Un om deosebit el a suflat fiecarui dintre noi prin filmele si rolurile sale patriotismul si simtul dreptatii, sentimente de care avem nevoie si trebuie sa avem nevoie. A fost un om foarte destept, nu sa limitat doar la meseria lui de actor si de regizor a intrat inca din 1990 pe scena politica incercand sa faca ceva pentru cultura romaneasca.

Este un om pe care ar trebui sa il luam ca exemplu. Pentru ca la finalul fiecaruia ramane in urma familia si contributia pe care o aduce societatii, iar Sergiu Nicolaescu lasa in urma o contributie enorma.

3 Comments

 1. Alaturi de Florin Piersic, a fost actorul meu preferat.Dumnezeu sa il Odihneasca !

 2. Stimate Domnule Nisipeanu,

  E ciudat sa citesc articolul dvs. atit de decent cind internetul este inundat de o revarsare de ura impotriva acestui om! “Fosila comunisto-securista”, “escroc”, cel care a “distrus Romania” si a facut cinematografia “varza”, acesta este Nicolaescu pentru foarte multi, poate prea multi, majoritatea tineri (din pacate). Va rog sa cititi un articol de pe hotnews plus comentariile aferente la http://www.hotnews.ro/stiri-film-13931916-dezvrajirea-sergiu-nicolaescu.htm Eu poate sunt prea “batrina” conform standardelor acestor tineri sau poate am gindirea prea “viciata” de regimul “comunisto-securist” in care mi-am trait tineretea, insa nu pot intelege frenezia cu care niste oameni (tineri) care n-au construit nimic in viata lor, demoleaza o viata de munca si de creatie care va ramine, in ciuda tuturor elanurilor distructive mai degraba asemanatoare inceputurilor comunismului!

  1. Autor

   @Ana, Internetul este revarsat de multe chestii, felul cum vede x si y o realitate conteaza. Nu ma intereseaza ce a facut Sergiu Nicolaescu in viata lui privata, ci ceea ce a lasat in urma. Am vazut filmele lui, le-am vazut de cand eram mic si vedeam doar actiunea, le-am revazut (si nu o data) si mare cand am inteles si substraturile si sunt filme grozave. Asta a lasat in urma Segiu Nicolaescu, a facut filme istorice care ca si in orice film se prezinta o poveste romantata poate chiar istoria prezentata de el este cea construita de regimul comunist. Dar aceeasi istorie se prezinta si azi in manualele scolare.

   In articolul ce mi l-ai sugerat se vorbeste ca el a acceptat ajutorul unor institutii ca si armata in realizarea filmelor lui inainte de Revolutie. Toti stiu ca asta inseamna sa te ai bine cu un anume “Conducator”, si ca alti regizori au fugit pe dincolo. Ei poate pare ciudat si socant pentru tine sau pentru altii dar respect mai mult pe cei care au stat aici inainte si acum dupa revolutie incercand sa faca ceva decat cei care pleaca pe dincolo in definitiv pentru binele lor nu pentru al altora.

   Nu stiu un film in care sa laude pe Ceausescu sau regimul comunist, a reusit sa faca scenariile ca sa nu supere nici puterea de atunci dar nici sa o laude.
   Si cum zici tu ca a facut varza cinematografia noastra?

   Oricum eu apreciez orice film facut de asa cum zici tu “Fosila comunisto-securista” si nu am sa imi schimb parerea. A fost un om mare, care a lasat ceva in urma lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *