Schimbari majore pentru Profitshare – serviciul de afiliere oferita de eMag

De cativa ani eMag a reusit sa isi mareasca considerabil numarul de comenzi online folosindu-se de marketul afiliat lansat prin intermediul unui program pilot numit Profitshare.

Pe scurt eMag ofera un procent de 3% din vanzarea produselor sale prin intermediul site-urilor cum ar fi blogurile. In acest fel oricine care si-a facut un site fie el si cu cativa vizitatori pe zi avea sansa sa castige un ban online.

Marketingul afiliat nu este ceva nou, site-urile straine gen Amazon folosesc acest model cu mult inaintea noastra.

Iata ca dupa cativa ani Profitshare se schimba odata cu achizitionarea de catre eMag a companiei
Conversion Marketing, serviciul de afiliere va fi cedat de catre eMag noii companii care  va imbunatatii atat uneltele oferite cat si varietatea de produse prin aducerea de mai multe magazine. Exact cum deja se intampla in reteaua 2Parale.

Noile schimbari aduc atat lucruri bune cat si … mai putin bune.

Pana acum eMag dadea 2 posibilitati afiliatilor de a isi retrage banii :

  • 1. sa retraga banii intr-un cont bancar cu mentiunea ca din acei bani se vor retine si da automat statului impozitul de 16%
  • 2. emiterea unui voucher prin care se putea cumpara produse eMag si fara a mai fi necesara plata impozitului.

Foarte multi detinatori de bloguri si site-uri mici preferau varianta a doua reusind sa nu piarda astfel cei 16% iar produsele erau pentru ei, calculatore, electrocasnice etc.

Odata cu Profitshare 2.0, eMag va retrage acest mod de a plati afiliatii, ceea ce probabil va nemultumi pe multi din cei mai marunti.

Nu exista un anunt oficial pentru data trecerii la noua versiune dar deoarece sunt direct interesat de acest subiect am sa incerc sa actualizez acest articol imediat ce voi afla lucruri noi.

Sursa: blog.profitshare.ro

UPDATE : intr-o nota adaugata articolului din sursa se precizeaza ca trecerea la Profitshare 2.0 se va face prin acceptarea unei invitatii, afiliatul putand sa ceara un ultim voucher cu banii adunati pana acum inainte de a da curs trecerii catre noua versiune.

O alta problema ridicata este urmatoarea fraza din articol: “toate comisioanele din noile conturi se vor afisa fara TVA“.

UPDATE: intr-un nou comentariu problema TVA-ului sa lamurit:

@Mihai Exact asa se calculeaa valoarea comisioanelor in Profitshare 2.0. Acolo si valorile produselor/ comenzilor sunt fara TVA asa ca daca aplici un comision pe o astfel de valoare va rezulta un comision fara TVA. TVA-ul este o taxa perceputa de catre stat peste valoarea neta a produsului. Aceasta taxa este directionata catre stat si nu poate fi comisionata. (vezi commentariu)

In concluzie daca un vizitator cumpara un produs de 100 RON, comisionul de 3% se va calcula astfel:

((100 RON – 24%) x 3 ) / 100 => ((100 – 24) x 3)/100 => 2.28 RON comision

 

1 Comment

  1. da, asta era si motivul pentru care am promovat emag si nu am promovat 2parale. Mi-era comod cu vouchere prin care oricum cumparam de la ei produse.
    Daca nu va mai fi asa nu stiu daca voi mai cumpara produse de la ei, probabil ca voi alege cel mai mic pret…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *