Imagini de la Balea Lac iulie 2013

Deocamdata doar imagini dar imediat ce ajung acasa din scurta vacanta am sa scriu si cateva cuvinte despre cat de extraordinat poate sa fie Balea Lac – un colt de rai la care toti putem ajunge.

Update: 

Asa cum am promis si cateva cuvinte.

Lacul Balea este un lac glaciar situat la altitudinea de 2040 m in muntii Fagaras si se poate ajunge cu masina de pe  pe celebrul drum Transfagarasan sau cu telecabina pornind de la Balea Cascada.

Desi cand am ajuns acolo era 25 iulie deci plina vara totusi temperatura era destul de scazuta si pe pantele din partea cealalta a lacului se vedea inca zapada.

Frumusetea locului e extraordinara. Pentru iubitorii de fotografie sa nu va uitati camerele foto/video pentru ca aveti ce vedea. Apa este curata de un verde inchis, zona nu este impadurita si stancile care se desfasoara deasupra apei arata superb. Cerul era foarte albastru si norii albi si pufosi se plimbau cu viteza impinsi de adierea vantului proiectand pe lac si pe crestele din jur umbre foarte interesante. Am incercat sa surprind acest lucru in clip-ul de mai sus.

Pe partea cealalta de lac peste una din creste se poate vedea ultima parte a drumului Transfagarasan cu toate serpentinele si serpuirile lui. Chiar de-a lungul drumului sunt tarabe cu suveniruri dar si cu produse specifice locului de la branza in coaja de copac pana la fragute si mancare.

Pentru cei in trecere exista cel putin 2 restaurante. Primul care il vedeti chiar de pe drumul Transfagarasanului nu prea a fost populat cu vizitatori nu pot sa va spun mare lucru de el in schimb pe partea cealalta de lac (se poate ajunge atat pe jos cat si cu masina) la Cabana Balea Lac de abia am gasit un loc la terasa care se intinde peste lac.  Sa va aduceti bani pt ca nu este chiar ieftin :D

La aproximativ 12 km de Balea Lac gasiti Cascada Balea (din pacate timpul scurt nu mi-a permis sa ajung pana acolo).

3 Comments

  1. Am fost de multe ori la Balea Lac, o zona foarte frumoas si numai buna pentru o vacanta departe de oras. Cu ce program ai modificat videoclip-ul?

    1. Autor

      @Nicu Durla,
      Am o aplicatie numita Movie Editor in telefon, a venit gata preinstalata, in Google Play nu am vazut-o.

  2. Ce frumos, mai racoarea si mai curat decat in oras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *