Vacanta 2013 la Bran, Transfagarasan si Poiana Brasov

De 2 saptamani m-am intors din concediu, iar anul acesta am ales sa petrec zilele libere pe meleagurile noastre. Si pentru ca Timisoara este cuprinsa de o caldura sufocanta muntele mi s-a parut o idee excelenta de a petrece cateva zile de relaxare impreuna cu prietena mea Roxana.

Asa ca anul acesta am ajuns in Bran, am facut o plimbare pe Transfagarasan si apoi am mai stat vreo cateva zile in Brasov si in Poiana Brasov.

Colaj Pensiunea "Casa Alex" din BranOdata ajuns in Bran m-am cazat la Pensiunea Alex bineinteles cu rezervare facuta cu vreo 10 zile inainte – nu de alta dar cel putin in perioada in care am vrut eu (sfarsitul lui iulie) locurile erau cam ocupate la mai multe din pensiunile la care am sunat.

Rezervarea sa facut prin email dupa ce am vorbit la telefon iar pretul de 90 RON pe noapte mi s-a parut convenabil.

Gazdele au fost foarte de treaba, vila este noua din cate am inteles sa construit in 2010, camera mare, curata (curetenie se face in fiecare zi), salteaua de la pat era foarte confortabila, iesire la balcon si baia curata. In concluzie recomand oricarui cunoscut aceasta pensiune. (Mai multe detalii la www.casa-alex.ro)

Pensiunea are o sala de mese, se pun la dispozitie turistilor 2 frigidere, tacamuri farfurii, aragaz, etc. Micul dejun este singura masa care se poate servi acolo dar doar daca se anunta de seara.

Desi pensiunea este la 1,5 km de Castelul Bran primul magazin alimentar se gaseste la doar 5 minute de mers pe jos.
Vila are parcare in curte iar poarta se inchide pe timpul noptii pentru protectia masinilor.

Colaj exterior Castelul BranUna din atractiile pentru care am venit la Bran a fost chiar Castelul Bran. Intrarea se face contra cost un bilet ajunge la 25 RON pentru un adult si 10 RON daca ai un carnet de elev/student.

Este permis fotografiatul si exista un traseu prin castel pe care il urmezi pentru a vedea cele mai importante incaperi. Initial m-am asteptat la un castel cu camere mari, holuri late dar cand am ajuns inauntru am fost surprins de incaperile mici holurile stramte, ferestre inguste folosite pentru aparare. Camerele sunt amenajate cu mobilier din aceea perioada si fiecare exponat este insotit de o descriere.

Se pot vedea pe langa mobilier o mantie a unui cruciat, 2 armuri, sabii, scuturi, buzdugane, etc.

Armuri, mantia unu cruciat si imagini din Castelul BranIn curtea castelului exista o fantana in care se pot arunca bani cu o dorinta (nu zice nimeni ca se implinesc dar pt o moneda merita sa incerci :) ). Tot in curtea castelului exista si magazinul oficial de suveniruri. Majoritatea din suveniruri se gasesc si in exteriorul castelului la un pret mai mic, exista in schimb si suveniruri pe care nu le gasesti in afara.

Partea de la intrarea in curtea castelului si pana la castel este amenajata cu un iaz, foarte multi copaci, iarba este tunsa scurt si de o culoare verde crud. Exista si o casa acoperita cu muschi la prima vedere am crezut ca vreun Hobbit sa mutat acolo dar … nu.

Turistii sunt liberi sa se plimbe pe acolo si sa faca poze.

Langa castel la vreo 100 – 150 m in piata exista o casa a groazei inspirata din legendele lui Dracula, nu am fost inauntru dar monstrul de la intrare parea lucrat foarte bine si banuiesc ca si restul traseului era la fel de scarry.

Vila Bran - vedere restaurant Dintre toate locurile din Bran unde am mancat Vila Bran este pe departe cel mai fain loc si cu mancarea cea mai buna. Vila Bran este defapt un complex de mai multe vile si restaurante cu specific local, un mic zoo, un parc istoric, 2 piscine (doar pentru cei care sunt cazati in acel complex) etc.

Privelistea de la restaurantul in care am mancat in 2 randuri este extraordinara, se poate vedea tot Branul inclusiv Castelul. Iar daca doriti sa luati cina undeva in jurul orei 8 din acel punct se poate vedea unul dintre cele mai frumoase apusuri.

Servirea este impecabila si felurile de mancare sunt variate si gustoase. Recomand la toata lumea sa ia o masa la Vila Bran daca ajunge prin Bran.

Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *