Cainii comunitari si masurile nepopulare

Cainii comunitariDaca am inceput zilele trecute cu articolul Despre … trendul Rosia Montana, in care poate spre surprinderea unora am afirmat ca problema NU e exploatarea ci respectarea masurilor de siguranta si am lansat si intrebarea : “De ce nu exploateaza o companie de stat sau privata dar din Romania mina respectiva?” acum vin cu un nou articol despre “cainii comunitari”.

Toata lumea iubeste cainii (sau aproape toata lumea) dar ii iubim atunci cand sunt cuminti, nu cand te incoltesc la capatul strazii intr-o haita de 5- 10 caini si incep sa te maraie. Si aici vorbesc din experienta pentru ca firma la care lucrez are sediul mai la periferia Timisorii si “haita locala” isi face simtita prezenta pe aici.

Si ca sa revin la titlu mai ales la partea cu “masurile nepopulare”, solutia sa scapam de ei este sa ii luam sa ii castram ii deparazitam (totul pe banul public) si sa le dam drumul exact in locul de unde au fost prinsi? (pt ca legea in vigoare asta precizeaza) Chiar si castrati cainii respectivi chiar daca nu mai pot sa se inmulteasca mai traiesc cativa ani in care … doamne fereste.

Si cine e vinovat? Primaria? Omul care ii prinde si care le drumul ca asa zice legea ? Sau … parlamentul care este mai atent la fundatiile care cica “apara dreptul animalelor” dar concret nu investesc in adaposturi si nici nu ii iau de pe strazi si catorva pitizipoance de TV care umbla cu catelusu in posesta si isi dau cu parerea ca de … atrag simpatia.

Vinovat este guvernul ca nu dezbate legea prin care cainii comunitari care nu sunt revendicati in un anumit timp sunt eutanasiati. Gata am spus-o. Stiu in ochii multora sunt un om fara inima.

Dar atentie nu am zis ca (virgula) cainii respectivi trebuie sa moara in chinuri si asa cum nu sare nici o fundatie in sus pentru masacrul porcilor care ajung in farfurii zilnic si nici a pasarilor de ce am face o exceptie in fata cainilor comunitari care nu doar ca latra, musca dar au inceput sa ucida oameni.

Aaaa si inca ceva pentru asa zisii iubitori de animale care ii “salveaza” de la adaposturi ca sa le dea drumul in libertate ar trebui o lege prin care sunt obligati sa se prezinte odata pe luna timp de vreo 6 luni 1 an cu catelul la control iar daca … nu il mai au (nu pentru ca a fugit) ci pt ca i-au dat drumul atunci o mica amenda de vreo 1000 RON ar satisface bugetul. (Ca de bani pt caini trebuie dati dar pt spitale si educatie … )

PS. Inainte sa comentati ganditi-va ce a simtit copilul acela care a fost zilele trecute omorat de o haita de caini, unul din animale tocmai fusese eliberat de la un adapost de o asa zisa iubitoare de animale. Oare in cazul asta cine ar trebui sa fie gasit vinovat cainele sau femeia respectiva ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *