Liber la Bere cand conduci – noul cod rutier

Una din propunerile noului cod rutier va fi pe placul multor soferi pt. ca se refera la posibilitatea de a putea bea un pahar de bere si de a conduce.

Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool: până la 0.2 nu e nici măcar contravenţie, 0.2 e un pahar de bere, dar de la 0.5 în sus, nu 0.8, să fie infracţiune. Aşa cum e în Europa, vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă un pahar de vin, dar de la 0.2 la 0.5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0.5 e infracţiune. Decidem astăzi dacă adoptăm Codul prin OUG” – Victor Ponta

Atentie insa 0.2 este extrem de putin, si cu doua taisuri. Pana acum stiai ca oricat de mica era alcolemia luai cel putin o amenda, acum sti ca poti sa bei dar nu toti proceseaza in acelasi fel alcoolul iar daca unii de la o bere nu ajung la 0.2 altii pentru ca sunt mai slabuti poate sa depaseasca. 

O bere de 500 ml bauta repede pentru un barbat de 30 de ani, inaltime 1.75, greutate 80 kg si ca tip de bautor este ocazional va avea o alcolemie estimata de 0.3 ceea ce deja atrage sanctiuni.

Calculul a fost realiat cu aplicatia pentru Android – Autosafe Drinking care se gaseste gratuit in Google Play

Autosafe Drinking

Autosafe DrinkingAplicatia este varianta gratuita a alcoltestelor ce se gasesc in magazine. Se instaleaza pe orice telefon cu Android incepand cu versiunea 2.1 sau mai noua si estimeaza alcolemia.

Atentie aplicatia estimeaza !!!

Pe baza unor formule ca si Watson sau Widmark se poate estima alcolemia unei persoane daca se cunoaste ce anume a baut si informatii ca si sexul, varsta, inaltimea, greutatea, tipul de bautor.

Aplicatia nu necesita conexiune la internet. La instalare se vor introduce datele personale (varsta, greutate , etc) iar de fiecare data cand consumati o bautura nu trebuie decat sa o alegeti din lista, daca nu exista se poate compune orice bautura fie ea spirtoasa, vin, bere, etc.

ex. selectati tip bautura bere, selectati cantitatea ex 500 ml, selectati volumul de alcol ex 0.45 % salvati si aplicatia va calcula instant. Daca consumati mai multe bauturi doar trebuie sa le adaugati aplicatia stie sa insumeze alcolemia sau sa ia in considerare timpul scurs de la bautura precedenta.


Get it on Google Play

PS. Aplicatia calculeaza procentul de alcool in gram/dL (decilitru), alcolemia in Romania se masoara in gram/Litru ceea ce inseamna ca aplicatia va arata o valoare de 0.02 g/dL care este aceeasi cu 0.2 g/L (pentru Romania)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *