“Suntem Produsul Mediului” – o campanie pentru hoti si criminali/violatori

Suntem produsul mediuluiBlogal Initiative este o sursa de subiecte sponsorizate prin premii, sursa pe care multi blogeri o folosesc cand nu au ce sa scrie sau pentru premiile puse in joc. Recunosc si eu am folosit aceasta sursa atat pentru un motiv cat si pentru celalalt.

O noua campanie aparuta astazi este “DE CE E IMPORTANT SA LE OFERIM O A DOUA SANSA?” si sansa de care se vorbeste este cea pentru puscariasi. Campania este defapt o promovare a “programului” “Suntem Produsul Mediului” (de cate ori trec pe langa penitenciarul de pe Popa Sapca din Timisoara vad posterul mare cel care este si in imaginea atasata acestui articol)

De ce am facut introducerea de mai sus? Pentru ca astazi vreau sa scriu despre aceasta campanie dar nu pentru a promova sau pentru a ma inscrie pentru vreun premiu ci pentru a atrage atentia ca “Suntem Produsul Mediului in care traim” este o scuza foarte buna o idee care scapa pe multi puscariasi de vina.

De ce sa iti mai bati capul sa iti faci mustrari de constinta doar tu esti o marioneta si tu esti “facut” de mediul in care traiesti.

NU, NU este adevarat.

Cunosc oameni saraci si in acelasi timp oameni bogati sunt oameni cinstiti. Vad zilnic la televizor exemple tot de oameni bogati sau de oameni saraci care sunt bagati in inchisoare. Nu bogatia sau saracia nu educatia sau persoanele din jurul tau te fac pe tine.

Decizia de a face RAU vine de la tine din mintea ta. Decizia de a lua viata cuiva, de a viola de a distruge proprietatea cuiva este doar a raufacatorului si sa lasi ideea ca este scuzabil doar pentru ca acel cineva a dus o viata intr-un mediu cu exemple proaste este dupa parerea mea o crima la fel de mare ca cea pe care a savarsito puscariasul.

Dar ca sa nu dezinformez, programul mai sus amintit doreste sa “ajute” fostii incarcerati sa se integreze mai bine in societate, in viata sociala si sa nu fie discriminati cand isi cauta un loc de munca. Si toate astea pentru a nu mai recidiva.

Poate imi zice si mie cineva daca esti violator este discriminare sa nu fi primit in grupuri si sa socializezi. Daca ai facut inchisoare pentru frauda este discriminare ca esti respins la un interviu pentru un post in care ai putea sa recidivezi?

Tocmai aceasta este pedeapsa de a fi respins, de a fi dat la o parte de a fi un exemplu pentru cei care inca nu au gresit ca uite ce patesti da faci greseala X.

 

Sursa: Blogal Initiative & pagina Suntem Produsul Mediului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *