Amenajarile malurilor raului Bega in Timisoara

Vedera Maluri Bega in TimisoaraDaca v-ați întrebat (pt Timișoreni) pentru ce sunt grămezile enorme de balastru și nisip de la capătul podului Mihai Viteazu sau cel din parcul din spatele Politiei (peste pod de Neptun) și probabil în alte zone de-a lungul Begai din Timișoara vor fi folosite pentru amenajarea malurilor răului Bega.

Dupa spusele primarului Nicolae Robu odată cu refacerea malurilor (doamne ajuta ca erau ca după război) se vor construi alei și piste de biciclete în zonele centrale pontoane pe care se vor amenaja terase și tot în zonele centrale și gradene pentru spectacole.

Proiectul mai vechi cu Vaporetto (ambarcațiuni mici turistice sau pt transport în comun) este prevazut în aceasta amenajare prin construirea a 9 stații. Primele vaporașe ar trebui sa fie achiziționate de primărie prin 2014.

Contractul prevede ca termenul de execuție sa dureze 23 de luni asta înseamna ca undeva anul viitor pe vremea asta deja este dat în folosința (de abia aștept ca pasajul de la Michelangelo)

Inca o informație care am extras-o din interviul care îl puteți vedea mai jos este ca ambarcațiunile cu motor termic (cele pe benzina) va fi interzis, permise vor fi doar ambarcațiunile cu motor electric sau prin pedalare/vâslire.

Spectacolul de lumini nu este cuprins în aceasta amenajare.

Ca si concluzie ma bucur ca în sfârșit se mai găsesc ceva bani și pentru a aduce Timișoara în rândul marilor orașe (Cluj, Sibiu, București  Constanta, etc.) care din cauza politicului au primit finanțări mult mai generoase chiar și decât primim noi acum.

Sursa: Interviul cu primarul Nicolae Robu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *