Dell Venue 7 inch si 8 inch sub lupa

Dell Venue 8 cu AndroidDell a intrat pe piața tabletelor acum câțiva ani cu Dell Streak 5 și ulterior Dell Streak 7, apoi … pauza. Recent au anunțat 2 tablete una de 7 inch și a doua de 8 inch.

Interesant este ca au plecat la drum cu seria Venue nu ca sa atingă segmentul de tablete high-end ci cele mid-range dar cu preturi asemănătoare celor low-end.

Spre deosebire de tabletele clasice care se folosesc de soluții ARM, Dell integrează în tableta varianta de la Intel Intel Atom Z2560 Clover Trail+ de 1.6 GHz sau 2.0 GHz (Venue 8).

Spațiul de stocare începe de la 16GB pentru soluția de 7 inch iar pentru cea de 8 inch avem de ales intre 16 sau 32 inch. Dell Venue 8 este și singura tableta din serie care va avea procesorul tactat la 2 GHz.

Amândouă variantele vor avea 2GB RAM și un display cu aceeași rezoluție 1280 x 800 bazat pe tehnologia IPS. Deși densitatea de pixeli scade pentru display-ul de 8 inch diferența este aproape imperceptibila.

Amândouă variantele de tableta vin cu Wireless-N, Bluetooth 4.0, și GPS. Sistemul de operare este Android 4.2 actualizabil la 4.3 plus suport pentru microSD card pana la 32 GB.

Camere Foto/Video:

Dell Venue 7 inch va avea o camera principala plasata pe spatele tabletei de 3 MP și o camera frontala la rezoluție VGA.

Dell Venue 8 are un upgrade la camera foto principala la 5MP iar cea frontala folosita la video chat de 2 MP.

Asa cum ziceam la început prețul acestei tablete intra în competiție cu tabletele ieftine având totuși un hardware mult superior, configuratie pe care o găsim de obicei la tabletele mai pretențioase.

Prețul de lansare pentru Statele Unite este de 149 Dolari pentru varianta de 7 inch și de 179 pentru cea de 8 inch. In Romania încă nu au fost aduse dar probabil prețul așteptat va fi la 150 de euro respectiv 180 de euro sau undeva putin peste aceasta suma.

Pentru cineva care nu se așteaptă de la tableta sa sa înlocuiască un laptop sau desktopul de gaming, Dell Venue 7 este perfect pentru navigarea pe internet, un film când ești în deplasare sau o legătura directa cu online-ul.

Si dacă 7 inch ți se pare prea mic ca display iar o tableta de 10 inch este prea mare pentru a fi la tine non stop Dell Venue 8 este perfecta (aici sunt eu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.