HTC schimba macazul dar … tot cu aceleasi conceptii invechite

HTC - schimbare de macaz dar aceleasi greseliIncepand cu 2011 HTC a scazut dramatic la bursa iar pana acum a inregistrat o scadere de aproape 90%. Desi au continuat sa scoata pe piata o gramada de smartphone-uri reusite vanzarile au intarziat sa apara, coroborat cu problemele cu Apple si plecatea a mai multor persoane importante din companie nu e de mirare ca au decis sa regandeasca strategia.

Iar pe scurt decizia lor este de a se axa pe telefoane mid-range.

Si chiar daca nu e un lucru rau sa produci telefoane mai ieftine, la nivel de management ei nu si-au dat inca seama care e marea lor problema.

Ca si “fan” al produselor lor incepand cu HTC Touch Cruise (Microsoft Windows Mobile 6.0), HTC Hero (Android 2.1) si in acest moment cu HTC One S am observat de fiecare data un lucru.

Desi hardware-ul la ultimle 2 device-uri era capabil de un upgrade la un Android mai nou HTC ori nu il mai faceau niciodata ori intarzia mult prea mult.

Si in loc sa se ocupe de experienta utilizatorilor cu device-urile care deja le-au achizitionat de la ei preferau sa scoata versiuni similare hardware dar cu alte nume.

Pentru mine ca utilizator atat timp cat hardware-ul este capabil ma astept sa mi se upgradeze software-ul pentru un an sau doi (cat e in garantie). In zilele astea cand configuratiile chiar si cele mid range sunt mai mult decat suficiente pentru nevoile majoritatii, deosebirea dintre smartphone-uri vine prin capacitatea de persoanlizare si capacitatea de a folosi aplicatiile existente in Google Play.

De ce eu as cumpara o noua versiune de HTC doar ca sa mi se actualizeze software-ului? Mai bine merg pe alta companie care are mai multa grija de clienti existenti.

PS. Nu toata lumea stie sa instaleze un custom rom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.