Asociatia Orizonturi Universitare premiaza studentii si cercetatorii Timisoreni

Aseară (12 decembrie) am avut ocazia sa asist la gala de premiere (sper ca m-am exprimat corect) a studenților și a cercetătorilor din Timișoara, studenți și cercetători care au obținut rezultate deosebit de bune în anul precedent.

Orizonturi universitare - tabel premianti 2013Evenimentul a fost organizat de “Asociația Orizonturi Universitare” și de către Primăria Timișoara. Pe aceasta cale doresc sa felicit și eu pe toți cei premiați dar în special pe Roxana Baras de la Facultatea de Muzica și Alexandru Amaricai cercetător la Politehnica Timișoara.

De ce în special pe cei doi? Pentru ca obișnuiesc sa vorbesc despre ceea ce cunosc iar pe ei i-am amintit pentru ca ii cunosc bine.

Roxana Baras este genul de fata care învață și studiază la vioara ore întregi. Iar pe lîngă orele de studiu suplimentare (intre 4 și 6 ore pe zi) facultatea organizează foarte multe evenimente extracurriculare cum ar fi recitaluri și concerte pentru care este nevoie de alte ore de repetiție și studiu. Programul obișnuit al ei este de la 8 la 8 și cu toate astea 10 pe linie în ultimii 2 ani este o realizare. Știu ca și ea își dorește o profesie în domeniu universitar și ii urez succes.

Alexandru Amaricai este un fost coleg de facultate care a urmat cariera academica. Astăzi este șef de lucrări la Politehnica Timișoara și se “joaca” cu subiecte de cercetare interesante ca cercetarea în optimizarea procesoarelor cu consum scăzut de energie . Mai multe găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.