Cum functioneaza topul blogurilor (Ze Top) de pe Ze List

Topul Ze Top de pe site-ul Ze ListAcum ca e vacanta și … nu prea am mare lucru de făcut am și eu timp sa arunc un ochi pe statistici pentru blog. Si pentru ca am widget-ul de la trafic.ro dau click. Ma vad pe poziția 97 de la secțiunea bloguri și zic ieee sunt în primii 100 (ce noroc ca marii blogeri nu se baga in top ca probabil ajungeam pe poziția 1000).

Mai dau un click ajung pe pagina precedenta și vad pe poziția 86 blogul lui Bendeac. Si zic WTF, cum Dumnezeu Bendeac care e la TV și îl cunoaște lumea cînd ii zici numele sa fie asa aproape de mine un necunoscut. Ma uit la numărul de vizitatori mare diferența nu e (Bendeac 1346 / săptămîna, Nisi Blog 1133).

Zic asta e tare, el persoana publica apare la TV, aud numele lui în toate scandalurile posibile și tot atît?

Hai sa cer și o a doua părere . Ma uit pe Ze Top (Ze-top e un top al blogurilor publicat de site-ul Ze List), Bendeac pe poziția 15 eu pe … 8700. Na … asa ma gîndeam și eu (cu rușine în suflet ca nu sunt măcar în primii 1000)

Totuși care e diferența intre cele 2 topuri.

Primul este făcut după numărul de vizitatori. Ze Top după numărul de site-uri și comentarii care te includ.

Sa zicem ca ai un blog. Dacă blogul x, blogul y și blogul z au link-uri către tine și sunt în înscrise in Ze Top și ele atunci fiecare îți dau un anumit punctaj ție. Pe lîngă asta contează și dacă bloggerii aceea vin și scriu comentarii în blogul tău fiecare comentariu îți aduce puncte.

Totalul de puncte ale tale din diverse surse se baga în clasament și asa se face topul.

Suna bine dar dacă cei care te comentează nu au un blog sau nu au un blog înscris în Ze Top, sau cei care au un link către tine dar iarăși nu sunt înscriși în top nu îți dau puncte.

Înțeleg ca poziționarea unui blog în Ze Top este data doar de alți bloggeri. Nu contează cu adevărat dacă lumea te place contează dacă te plac alți bloggeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *