Moto G, un smartphone care mi-a atras atentia

Smartphone Motorola Moto G 16 GBIn ziua de astăzi când a avea un smartphone este ceva normal. Toate companiile se bat în specificații, cele mai tari terminale vin cu o grămadă de senzori și facilități ca … nu apucam sa învățăm sa le folosim un “feature” pana apare o versiune mai îmbunătățită.

Bineînțeles smartphone-uril de top vin și cu preturi pe măsura dar … oare întotdeauna avem nevoie de astfel de terminale? sau sunt la fel de bune și cele pe la jumătate din preț.

Un astfel de terminal cu preț de mijloc este Moto G. Nu este o tableta …. pardon fablet (phablet) este un Smartphone de 4.5 inch cu o rezoluție apropiata de cea a unui laptop clasic adică 1280 x 720 pixeli bazat pe tehnologia IPS LCD .

Ținem cont ca un telefon de mijloc încă se învârte în jurul rezoluției de 800 x 480 pixeli.

Procesorul este Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 (Snapdragon 400) și este însoțit de 1 GB RAM. Moto G vine în 2 variante, diferența este data de spațiul de stocare disponibil. 

Prima varianta este cu 8 GB iar cea de a doua cu 16 GB. Dacă are un punct slab acest telefon este ca nu are slot pentru card Micro SD, din aceasta cauza dacă cumva veți achiziționa acest telefon as suferă varianta de 16 GB. (eu folosesc un HTC One S care la fel are 16 GB spațiu de stocare și nu are slot de card și atât timp cât ai instalat un serviciu de genul Dropbox nici măcar nu simți lipsa spațiului.)

Sistemul de operare este bineînțeles Android 4.3 upgradabil la Android 4.4.2

Foto/Video:

Telefonul nu surprinde cu o camera cu foarte multi megapixeli, astfel camera principala are doar 5 MP (asta înseamnă o rezoluție de 2592 х 1944 pentru poze), auto-focus și bliț LED. (click pentru a vedea calitatea pozelor)

Camera este capabila de o rezoluție 720p la 30 de frame-uri pe secunda, touch focus, HDR si imagini panoramice

Camera secundara are 1.3 MP și este mai mult decât suficienta pentru a o folosi pentru video chat/mesagerie video (Skype)

Senzori/componente:

accelerometru, senzor de proximitate, compas, are modul GPS cu suport și pentru GLONASS (versiunea ruseasca de GPS), radio FM. Sa nu uit telefonul este dual-sim și are nevoie de un Micro-SIM.

Bateria are o capacitate de 2070 mAh si rezista în stand-by aproximativ 54 ore, iar la o utilizare normala nu este necesara reîncărcarea la mai putin de 24 de ore.

Am sugerat la început ca telefonul deși e Quad core, deși are o rezoluție de 1280 x 720, etc are un preț de mijloc. (Save the best for last)

Moto G varianta de 8Gb – 999 RON la eMag (compara preturi pt Moto G pe wwwTM)

Moto G varianta de 16Gb – 1169 RON la eMag (compara preturi pt Moto G pe wwwTM)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *