Samsung Galaxy S5 – primele noutati

Azi 24 februarie va fi prezentat oficial Samsung Galaxy S5 la ora 21:30 ora României. Fara a mai înșirui speculațiile sau presupusele renderizari ale aparatului, va promit sa revin cu informații corecte oficiale și cu imagini imediat ce aflu mai multe detalii.

Prima imagine oficiala cu Samsung Galaxy S5UPDATE:

Asa cum am promis am revenit cu noutățile prezentate la evenimentul Samsung Unpacked 2014. Asa cum ne așteptam toți Samsung Galaxy S5 a fost prezentat în toată frumusețea lui.

Din imaginea atașata se poate vedea ca design-ul prezent la S3 și S4 s-a modificat. Avem un display de 5.1 inch dar la aceeași rezoluție de 1080p Super AMOLED (ca si S4). Carcasa este realizata din policarbonat, cu un finisaj pe margini care da aspect metalic. Din păcate nu este metal este o combinație dintre policarbonat și fibra de sticla.

In partea de jos avem un port USB 3.0 care este folosit atât pentru date cât și pentru încărcare acoperit de un capac. Smartphone-ul vine cu certificarea IP67 ceea ce înseamnă ca este rezistent la apa și praf (asta nu înseamnă ca e subacvatic ci ca nu se va strica dacă îl scăpați într-o balta și în scoateți imediat sau dacă ploua torențial în timp ce îl folosiți)

Spatele carcasei merge pe același trend ca si Galaxy Note 3.0 care îți da senzația de imitație de piele dar asa cum spuneau cei de la SlashGear senzația la atingere este mai mult ca la Nexus 7 decât ca la Note 3. Spatele carcasei va putea fi detașat iar în spatele lui bateria de 2800 mAh va putea și ea fi interschimbata.

Una din componentele interesante incorporate este senzor pentru puls care cu ajutorul aplicației S-Health îți va tine o statistica a pulsului. De asemenea același senzor va funcționa ca și pedometru (număra pașii făcuți).

In răspuns la cititorul de amprente de pe noul iPhone și Samsung Galaxy S5 are unul implementat iar pe lângă funcția de a debloca telefonul îți da posibilitatea sa protejezi anumite foldere în care poți sa îți ți date sensibile.

Camera foto/video principala are 16 MP si este capabila de filmare în UHD sau HDR în timp real. De asemenea camera frontala are 2.1 Megapixeli.

La partea hardware nu exista schimbări extraordinare, telefonul vine tot cu 2 GB RAM în schimb va avea incorporat un procesor 2.5GHz Snapdragon 800, NFC, Bluetooth 4.0, LTE.

Ca și spațiu de stocare va exista doar 16 GB sau 32 GB dar deoarece are incorporat un slot pentru SDCard acest spațiu ca putea fi extins cu încă 64 GB.

Noul Flagship de la Samsung va fi fi livrat în luna Aprilie dar nu este vehiculat un pret.

Va invit sa vedeți restul pozelor cu Samsung Galaxy S5 pe pagina de Facebook a acestui blog. Nu uitați sa ne dați un Share la articol dacă va plăcut și poate un like la pagina de blog.

 Sursa: SlashGear.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *