Ce preferi sa citești atunci când deschizi un site de știri ?

Preview a site-ul de stiri MondoNews.roIn fiecare dimineața încerc sa ma pun la curent cu noutățile zilei sau cu știrile de peste noapte. Nu am o categorie de știri pe care doar pe ea o urmăresc, știrile care le citesc depind mai mult de starea mea din acel moment. Sunt zile când prefer sa citesc câte ceva despre politica, dar nu exclud un articol interesant despre vreo descoperire făcuta de NASA sau despre ultima mașină prezentata de BMW. Nu sunt impasibil nici la știrile din economie pentru ca de obicei aflu cam ce probleme se abat asupra noastră și implicit a mea.

Poate ca dacă este un subiect care îl evit este cel din zona monden. Genul cu Gragusanu bla, bla, bla.

MondoNews.ro nu este un site cunoscut, probabil ca multi care citesc aceste rânduri nu au auzit de el, dar este un site de știri apărut prin 2008. Cu un început timid a ajuns pana în 2013 când a schimbat mai multe variante de prezentare a site-ului (3 din câte știu eu) ca apoi sa rămână în formatul pe care îl putem citi și astăzi.

Ce mi-a atras atenția la MondoNews.ro este home page-ul care prezintă ultimile 4 articole din fiecare categorie, clar vizibile și fără sa fi sufocat de reclame. Același lucru pot spune și despre pagina propriu-zisa a articolului.

Știu ca reclamele sunt motorul care alimentează orice serviciu gratuit cum ar fi site-ul de știri MondoNews.ro sau acest blog, fără ele nu ar putea fi plătit hosting-ul (în cazul meu) și nici salariile jurnaliștilor care crează conținutul (în cazul unuia se știri), dar unele site-uri sunt atât de agresive încât cititorul nu mai poate citi conținutul în sine de reclamele sufocante.

Una din categoriile care mi-au atras atenția pe site este cea de Turism iar unul din articolele interesante care l-am citit chiar înainte de a scrie acest review (dacă ii pot zice asa) este “Când este momentul ideal sa îți cumperi biletul de avion?” – un articol în care fără prea multe introduceri (la care eu recunosc ca ma las prada când încep sa scriu) și alte paragrafe inutile poți afla ca cel mai bun moment sa îți cumperi un bilet de avion este în medie cu 54 zile înainte iar cel mai prost este în ultimul minut.

Alte 2 categorii care mi-au atras atenția sunt Auto și IT/Stinta .

Probabil ca cineva va zice: “Stai, stai categoriile alea sunt pe toate site-urile de știri !”.

Da ai dreptate dar ce mi-a plăcut este ca pe prima pagina (pagina pe care intri atunci când urmărești constant un site și nu pici și tu acolo pt. ca ți-a atras atenția un titlu la căutarea pe Google ), nu ești sufocat de politica și știri cu Dragusanca și poți sa vezi și articole care sunt mai interesante și unei alte categorii de oameni celor care au mai stat și pe la școală și singura bucurie în viata nu e sa se zgâiască la pozele și inepțiile care le-au mai scos pe gura asa zise vedetele care în alte timpuri aveau o denumire mai … rușinoasa ca sa zic asa.

Vrei sa adaugi ceva acestui articol?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *