Logo ROTLDSite-urile sunt ceva obișnuit, ai un telefon sau un calculator orice faci dacă vrei sa intrii în “online” trebuie sa apelezi un domeniu de internet.

In Romania domeniile .RO sunt administrate de ROTLD, atunci când cumperi un domeniu sau când vrei sa renunti la el sau sa îl transferi altei entitate trebuie sa te adresezi la ROTLD.

Săptămâna trecuta am reușit sa finalizez transferul unui domeniu pe care l-am achiziționat cu câțiva ani în urma pentru un proiect dar care astăzi nu mai era de actualitate.

Sincer ma așteptam ca transferul de proprietate sa fie ceva digital, eu fac o cerere către ROTLD, mentinez persoana la care vreau sa îl transfer și odată ce cealaltă persoana se înregistrează domeniul sa devina al lui.

Cam asa stau lucrurile, a trebuit sa fac o cerere către ROTLD dar nu digital ci în scris. Am downloadat de la ei de pe site un formular, am completat datele mele, apoi datele celui care dorea domeniul, am mers frumușel la posta și sa trimit cererea într-un plic împreuna cu o copie de buletin. (copie pe care nu am reușit sa o fac la Posta Centrala din Timișoara pt ca era copiatorul stricat – dar ei vor sa fie o companie profitabila)

Eeeee … foarte digital, nu? Chiar nu ma așteptăm de la cei care administrează domeniile .RO la astfel de birocrație. (poate e gândita procedura pentru a mai hrăni și Posta Romana sau încă hârtia la arhiva e de baza)