Google Play da voie dezvoltatorilor romani sa vanda aplicatii Android

Dezvoltatorii Romani pot vinde aplicatii in Google Play

Google Play (magazinul oficial al Google pentru aplicații Android și nu numai) este pe piață de ani buni, Romanii pot achiziționa aplicații dar pana acum dacă erau și dezvoltatori erau obligați sa recurgă la tot felul de smecherii ca deschiderea de conturi în alte tari sau publicarea aplicațiilor prin firme specializate de astfel de intermedieri.

De Paște, Google a făcut un cadou lăsând dezvoltatorii de aplicații mobile sa publice și aplicații contra cost. (vezi printscreen-ul de mai jos)

Ce înseamnă aceasta? Unii dezvoltatori or sa abuzeze de acest lucru punând aplicații fără valoare contra cost în ideea ca acum se vor îmbogăți. Si … mai mult ca sigur vor fi debusolați. Aplicațiile lor dispărând repede.

Alții vor începe sa dezvolte aplicații complexe, aplicații care au sens sa fie făcute contra cost, care vor aduce valoare.

Si dacă tu ca dezvoltator te gândești sa creezi aplicații doar pentru Romania pe bani, gândește-te cât ai plătit tu pe Windows ( :P – nu ma refer la toată lumea ) apoi gândește-te ca lumea e muuuuult mai mare decât Romania.

Happy coding !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *