Știri & Bloguri aplicatie pentru Android

In ultima vreme am neglijat acest blog pentru un proiect cred eu destul de interesant, aplicația pentru Android “Știri & Bloguri”, realizata sub numele nisidotro Studio.

Știri & Bloguri este atât un news reader (cititor de știri mai pe românește ?) cât și un RSS/Atom feed reader, și a fost gândit pentru avea acces atât online cât și offline la știrile de la marile redacții de presa românești sau feed-urile blogurilor care utilizatorul le urmărește.

Stiri & Bloguri (RSS Reader) pentru AndroidAplicația este încă în stadiul Beta (versiunea 0.3.0 la data când scriu acest articol) ceea ce înseamnă ca interfață este încă în lucru și o grămadă de opțiuni vor mai fi implementate, dar este stabila și se poate folosi zi de zi.

Dintre opțiunile implementate în acest moment:

  • News Reader prin care aveți access la știrile oferite de: Realitatea.net, Jurnalul.ro, Antena 3, Mediafax, Capital, evz.ro, Știrile ProTV, HotNews.
  • Feed Reader – câteva bloguri cunoscute presetate cu posibilitatea de a fi adăugate alte feed-uri sau de a elimina din interfață pe cele care nu va interesează – fie ele din cele presetate sau cele adăugate de dvs.
  • Salvare feed-uri pentru vizualizare offline – odată vizualizat un feed el se salvează automat pentru vizualizare offline (feed-urile mai vechi de 1, 3, 5 7 sau 14 zile se șterg automat – perioada poate fi aleasa din setări.)
  • Salvare articol pentru vizualizare offline. Odată afișat un feed (fie el de știri sau de la un blog) puteți sa optați pentru salvarea unui articol complet (nu doar scurta descriere prezenta în feed) sau distribuirea lui (fie pe Facebook, fie pe o aplicație de notițe la alegere, etc.)
  • Articolele știrilor sunt filtrate rămânând doar textul articolului, fără meniuri, liste interminabile de link-uri etc.
  • Vizualizare articol original – atât timp cât sunteți online din pagina articolului puteți opta pentru vizualizarea în browser a articolului în format original.
  • Posturile blogurilor nu sunt procesate sau alterate în nici un fel.
  • Aplicația este optimizata atât pentru Smartphone-uri cât și pentru tablete.

Aveți sugestii pentru îmbunatățirea aplicației? Adăugați un comentariu aici.

Aplicația Știri & Bloguri este gratuita și poate fi descărcată din Google Play.

Get it on Google Play

Vezi câteva preview-uri din aplicație mai jos:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *