“Disk full – please upload later” si suportul de la Romarg

Aseară (acum aproximativ 11 ore) făceam modificări pe unele fișiere de pe serverul pe care îmi țin site-urile, când am început sa primesc eroarea “Disk full” la orice fișier încercam sa modific.

Ar fi fost simplu de rezolvat dacă era ocupat cu adevarat spațiul pe care îl aveam pentru hosting dar din cei 9 GB pe care ii am în abonament doar vreo 0.5 GB (500 Mb) sunt și ocupați.

Asa ca ma adresez suportului tehnic ca și în alte dați când am avut probleme și sincer sa fiu pana acum eram surprins cât de repede rezolvau probleme apărute.

De data aceasta se pare ca un “Disk full” i-a terminat. Nici după 11 ore nu au reușit sa remedieze eroarea.

Inițial au spus ca durează cam 60 de minute, apoi azi dimineață ca eroarea a reapărut din nou. Si singura soluție pe moment e sa folosesc uploaderul de fișiere de pe CPANEL.

Mulțumesc frumos echipa tehnica de la Romarg, dar ca sa fac o modificare sa uploadez fișierul prin Cpanel sa testez apoi iarăși sa modific/uploadez/testez ar dura o veșnicie.

Sunt sigur ca multi dintre clienții vostrii vin cu scripturi gata făcute care doar le uploadează și în cel mai bun caz mai modifica un fișier de config.

Eu folosesc hosting-ul mai mult pentru development decât pentru hosting.

Asa ca pana va hotărâți sa ma mutați pe un alt server sau ii dați de capăt la bug probabil am sa stau cu ochii în soare.

Înțeleg faptul ca se mai strica câte un soft sau se mai umple un HDD și nu ar fi prima data când vad administratori de sistem care nu vor sa facă upgrade la resursele serverului dar înghesuie zeci de conturi de hosting pe aceeași mașină dar din punctul meu de vedere al clientului eu plătesc lunar un abonament și as vrea sa ma folosesc de serviciul pe care îl cumpăr.

As putea sa ma adresez protecției consumatorului și probabil ca ceva probleme tot v-ar face (toată lume știe ca organele de control din Romania nu pleacă cu mana goala niciodată oricât de corect și cinstit ai fi). Dar nu voi face asta, nu sunt paracios, am trecut de momentul asta la grădiniță.

Probabil ca în funcție de cât de repede se va remedia și cum va fi suportul tehnic în continuare am sa ma gândesc la o schimbare Hosting.

Si ca tot veni vorba de hosting un zvon de la SlashGear e ca Google pregătește un nou serviciu numit Google Domains care este momentan disponibil doar pe invitație dar în principiu vor oferi exact același lucru ca firmele de hosting … HOSTING.

Daca azi ar fi fost disponibil Google Domains la ora asta copiam fișiere și instalam scripturi.

UPDATE: problema sa rezolvat dupa … 34 de ore, citeste Suport Romarg – deznodamantul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *