UPDATE: Citește despre noul Windows 8, și vezi preturi / licențe upgrade, etc.

Cel mai bun pret la Windows 7

Un anunț interesant lansat de Microsoft. XP în Windows 7!!! Pentru ca multe aplicații nu mai merg în Vista și nici în Windows 7 (din cauza rescrierii complete a kernelul Windows-ul , Microsoft sa gândit sa lanseze un “XP mode” adică un Windows XP ce rulează în background la Windows 7. In felul asta se pare ca vor rezolva multe din problemele apărute legat de trecerea la o alta structura a Kernelului Windows odată cu Vista.

Aplicațiile instalate în XP mode vor rula normal fără a fi nevoie sa pornești o mașina virtuala, vor accesa aceeași directoare cu Windows 7 și vor fi afișate pe același desktop/task-bar ca si restul aplicațiilor.

Pentru cei care lucrează cu mașini virtuale cu diverse sisteme de operare se vor întreba astfel: De ce sa nu instalez windows XP într o mașina virtuala? Ce anume ma avantajează XP mode?

Simplu. Odată “Mașina virtuala” care este direct integrata în windows 7 va da acces la același harddisk, aceleași fișiere etc. Deci nu vor mai fi nevoie de Harddisk-uri virtuale. Un al doilea avantaj este ca nu va fi nevoie sa achiziționezi o licența de XP deoarece XP mode/imaginea sistemului XP se va descarca gratuit de pe site-ul Microsoft.

Mai multe informatii cat si ceva imagini cu XP mode gasiti la : http://www.winsupersite.com/win7/xp_mode_pre_shots.asp