Jurnal de tatic: Primele 3 saptamani

De la ultimul meu post pe blog am devenit tatic. Acum 3 saptamani chiar inainte sa se nasca frumoasa mea copila Laura lucrurile au denit tot mai serioase. Miscarile in burtica mamei erau tot mai vizibile, parca vroia sa spuna ca vreau afara, vreau sa cunosc lumea si vreau sa imi cunosc parintii.

Daca mamele simt inainte sa se nasca dragostea pentru copilul lor pentru tati, cel putin pentru mine la acel miment inca nu sa declansat. Simteam nerabdare, nervozitate, si recunosc ca eram si putin speriat. La urma urmei un copil este o responsabilitate, nu poti sa dai save si reload daca ai gresit cu ceva. Trebuie sa le faci cat mai bine pe toate din prima.

Si … a venit ziua cea mare. Am dus-o pe sotia mea la maternitatea Premier (Regina Maria) din Timisoara si acolo dupa ce am tocit talpile de la pantofi pe holuri mi-au spus intr-un final sa ma duc acasa, ca mai dureaza. Si … dupa o zi de stat si asteptat undeva pe la 11:30 noaptea am primit vestea. Am o fetitza sanatoasa.

In sfarsit m-am linistit, am reusit sa adorm pentru cateva ore. Pentru a imi vedea copila trebuia sa mai astept pana in dupamasa urmatoarei zile.

Zilele urmatoare am reusit sa o vad in fiecare zi. Iar prima data cand am tinut-o in brate ceva sa schimbat. In momentul cand fiinta acea mica statea in mainile mele, in momentul cand si-a asezat capsorul mic pe mana mea cautand protectie am simtit ca nu mai vreau sa ii dau drumul. Poate la alti tati lucrurile au stat altfel dar in acel moment m-am indragostit de galusca acea mica.

Acasa totul era pregatit inca de cateva luni inainte. Patutzul era gata montat, dulapiorul cu masa de infasat langa el, un fotoliu pentru noptile in care trebuie sa stai sa veghezi galusca. Aparatul de monitorizare era pus la incarcat. Lista de scutece, lapte praf, biberoane, servetele toate erau cumparate si asezate frumos.

Zilele care au urmat am devenit maestru in prepararea shot-urilor de laptic. Daca la inceput eram pe sistem vechi cu incalzitul biberoanelor in apa calda tehnologia m-a prins din urma. Am cumparat un fierbator de apa care are functie de a pastra apa din el la o temperatura prestablita. In acest fel tot timpul aveam apa la tempratura potrivita.

Cand trebuia sa prepar un shot de 30 ml de laptic doar puneam apa din fierbator care era constanta la 40 de grade, apoi o masura de lapte praf si pana ajungeam cu el la bebe era la 37 de grade . Doar treaba asta a ajutat enorm.

Primele 2 zile

In primele 2 zile lucrurile au fost putin haotice, am dormit cred ca 3 ore pe noapte, fie ca era sau nu treaz bebe eram pe acolo sa il veghez. De mancat am mancat in fuga si daca imi mai aminteam.

Dupa primele zile lucrurile s-au mai asezat, dar vremurile in care te uitai seara la un film, sau stateai mai tarziu sa te relaxezi pentru moment au disparut. Pentru moment insa (cel putin sper :P )

Bebelusii nu stiu sa vorbeasca iar orice lucru au ei nevoie il transmit cu un scancet sau un plans. Desi sunt la inceput am inceput sa invat sa reunosc ce anume au nevoie. Totusi pentru inceput e bine sa ai o lista.

Bebe plange daca:

  • Ii e foame (dar atentie daca il hraniti la mai putin de doua ore distanta lapticul proaspat inghitit imbinat cu cel semidigerat din burta produce gaze care vreti sa le evitati pe cat posibil)
  • daca nu ii e foame atunci probabil trebuie schimbat (stiati ca scutecele au progress bar pentru cand sunt pline …)
  • posibil sa aiba gaze in stomac, mai ales daca dupa mancare nu a ragait deloc sau suficient de mult

Trio-ul de mai sus e bun pentru primele cateva zile, apoi lista creste:

  • prea cald – vezi daca nu e imbracat bebe prea gros sau a inceput sa transpire de la caciulita
  • are nevoie de atasament – si clasica rezolvare e sa il ti in brate, iar un mod perfect este de a aseza bebe pe pieptul tau cu capul in dreptul inimii – tehnica asta il linisteste de cele mai multe ori

Sti cand intrii pe diverse site-uri cu lucruri pentru bebelasi ca sunt pline de tot felul de chestii , o adevarata industrie?

Ce mi-a folosit mie ?

  • Pentru ca in cea mai mare parte are nevoie de hrana din laptele praf, (laptele matern este prea putin) biberoanele – cel putin 4 sau 5 bucati (marci nu prea conteaza eu am Philips-AVENT, Tommee Tippee si Lansinoh )
  • biberoanele au nevoie de sterilizare, iar sterilizatorul pe care il am este unul general unde pot pune si suzete si alte obiecte care trebuie sterilizate – eu folosesc Un sterilizator Mappy (max 8 biberoane)
  • Mai sus zi eam de fierbatorul care mentine apa constanta la 40 de grade (temperatura este programabila)Xiaomi Smart Kettle Pro

Alte lucruri utile sunt vanitza pentru baia zilnica, un suport pentru infasat de obicei vin ca si masuta de infasat sau ca si o comoda peste care au si un suport de infasat. Orice ati alege nu uitati de saltea de infasat. – eu am optat pentru o comoda cu masa de infasat in felul acesta am si un loc pentru hainute si alte obiecte utile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *