Razboi in Ucraina si respect pentru liderii lor

Embed from Getty Images

Dupa cum toata lumea stie de Dragobetele romanesc Rusia a inceput un razboi cu Ucraina, pentru motive demne de un copil de gradinita. Cica ar fi nazisti, cica fac genocid impotriva etnicilor rusi, cica ar fi nelegitim, sau ca nici nu ar trebui sa existe.

Realitatea e ca Ucraina exista, Rusia de bine de rau e un colos incercat in razboi cu mai multe resurse militare decat Ucraina.

Armata Ucraineana nu doar ca trebuie sa tina piept Rusiei ci trebuie sa isi apere si populatia ceea ce face treaba putin mai grea. Pe cand armatei Rusesti nu ii pasa daca trece peste civili.

Putin se bate cu pumni un piept ca armata lui nu tinteste civilii ca doar vor sa ii salveze, dar tot atunci apar filmari cu un tanc care trece pe un bulevard gol peste o masina in care se afla un om, un batranel. Well … poate saracu nu avea loc sau era … o amenintare.

Respect pentru liderii lor

Volodymyr Zelenskyy actualul presedinte al Ucrainei, a fost inainte actor. Nu ai fi dat 2 bani ca ar fi instare sa conduca o tara. Cu toate astea astazi (26 feb cand scriu articolul) este de cel putin 48 de ore in Kievul asediat de rusi, cu arma in mana. Nu a fugit pe undeva sa isi slaveze pielea. Stie ca e tinta nr. 1 astfel ca daca e prins, DACA si repet DACA va ramane in viata va fi probabil torturat doar pt ca nu sa plecat in genunchi maretei Rusii.

Oare cati din conducatorii nostrii ma refer la Romania acum, cati din ei ar face asa ceva, cati ar ramane sa dea un exemplu militarilor si civililor ramanand in mijlocul luptelor? USA sa oferit sa il scoata din tara si sa il puna la adapost pe Volodymyr Zelenskyy, iar el a refuzat.

Deoarece Rusia e o tara nucleara si Putin a dat explicit de inteles ca daca se baga cineva in conflict o sa dea un exemplu probabil nuclear, nici o tara UE sau membra NATO nu sa bagat militar dar asta nu ii opreste sa puna sanctiuni economice in speranta ca blocand averile mai multor oligarhi, oameni politici rusi etc ar atrage atentia ca ar cam trebui sa se potoleasca cu razboiul sau … mai bine zis sa il potoleasca pe Putin. O sa vedem …

Problema e ca multe tari din UE sunt duplicitare, pentru ca au relatii economice cu Rusia refuza sa ia sanctiunile alea dureroase, si se multumesc sa dea din gura pe la adunari sa condamne actiunile militare.

Ha sa ne amintim putin istoria

Al doilea razboi mondial a inceput cu Germania nazista atacand printr-un razboi fulger Polonia mai putin dezvoltata pe care a ocupato in decurs de cateva zile. Toata europa a dezaprobat acest lucru dar au stat cuminti.

Mai incolo toata Europa si nu numai a fost cuprinsa de razboi.

Suna similar? Rusia ataca Ucraina printr-un razboi fulger, doar ca aici intampina o rezistenta care nu si-au luat-o in calcul. Daca reuseste sa ocupe teritorile Ucrainei oare unde se va opri. Nu e nici un secret ca tarile baltice il cam incomodeaza. La fel si cu Republica Moldova, Romania e si ea un ghimpe in coasta doar ca … avem o protectie de cand suntem membrii NATO.

Chiar si cu protectia NATO, daca e sa intervina militar pentru noi luptele se vor purta pe teritoriul nostru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *