MacBook Pro 16 cumparat de la resigilate

Intotdeauna m-am bazat pe laptopurile primite de la job asa ca nu am avut un laptop proprietate personala de … foooooarte multa vreme.

Saptamanile trecute mi-am schimbat jobul si am realizat cate aplicatii, documente, surse de cod a proiectelor personale (lucrez ca mobile software developer) am de mutat undeva pana primesc un laptop de la noul job.

Asa ca m-am hotarat sa imi achizitionez unul al meu. In meseria mea nu am nevoie de o placa video puternica, dar am nevoie de memorie RAM si procesor puternic. De obicei laptopurile care au combinatia asta sunt cele profesionale.

Cand creezi aplicatii mobile pentru Android poti sa folosesti orice sistem de operare Windows, Linux sau iOS. Cand trebuie sa lucrezi in schimb la o aplicatie de iOS esti fortat sa lucrezi neaparat pe un Mac. Asa ca alegerea a restrans mult optiunile care le aveam la Macbook Pro. Iar dupa cateva comparatii laptop-urile profesionale de la Dell sau Lenovo au aceleasi preturi ca si MAcbook-urile.

Un al punct in plus pentru Macbook a fost ca varianta 16 inch are aceleasi dimensiuni ca si un laptop de 15.6 iar un ecran mai mare ajuta sa nu iti strici prea repede ochii atunci cand petreci atatea ore cu ochii in monitor.

Alegerea mea a fost influentata si de buget. Asa ca am optat pentru

Apple MacBook Pro 16″, 16 GB RAM procesor i7 la 2.6 Ghz, 512 Gb plus placa video Radeon Pro 5300M 4GB

Am observat in schimb ca resigilat este cu 10% mai ieftin iar 10% la pretul unul Macbook nu e de neglijat.

Descrierea produsului desigilat a fost “Produs desigilat, ambalaj in stare buna, accesorii desigilate, intacte”

Totusi fara zgarieturi fine sau ambalaj rupt, sau accesorii lipsa ceva trebuia sa mai fie.

Am observat pana la urma ca avea tastatura in limba romana. BAAAM, asta era, de asta a fost refuzat de clientul precedent. Din fericire nu am considerat asta o problema asa ca l-am comandat.

Atunci cand ai de ales intre a lua un produs resigilat sau unul de pe un site de anunturi cu descrierea “Impecabil” eu as merge pe resigilat de la un magazin cunoscut, unde am posibilitatea sa il returnez in 30 de zile, sau am garantie 1, 2, 3 ani in functie de produs.

A doua zi am primit coletul, o cutie groasa de carton, cand am deschis inauntru cutia de la Macbook. Recunosc ca aveam o mica nerabdare sa deschid sa vad ce am comandat.

Am scos cutia de la Macbook si am examinat-o nu avea nici o problema, poate singura imperfectiune era ca pe spate avea cateva linii de murdarie ca si cand ar fi fost trasa de pe un raft mai putin curat.

Am deschis cutia si laptopul se vedea fara nici o zgarietura, pe fara pe spate, ecran sau pe partea cu tastatura. Nici o amprenta pe ecran.

In momentul ala am rasuflat usurat, mi-am confirmat ca laptopul nici nu a fost folosit o zi macar. M-am uitat la accesorii, erau ca in descriere desigilate. Singurul accesoriu lipsa a fost cartea tehnica si laveta pentru ecran.

Asa ca ma declar MULTUMIT, am avut o reducere de 1200 RON pentru ca nu am desigilat eu cutia. Este o afacere buna zic eu.

Ori ca ai nevoie de un laptop, un smartphone, o consola de jocuri, un televizor sau un alt electrocasnic, resigilatele le gasesti la un pret mult redus in cele mai multe cazuri doar pentru ca primul cumparator nu i-a placut culoarea, meniul, i sa parut prea complicat de setat.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *