Suna ciudat, dar ca sa câștigi o licitație inversa trebuie sa fi cel care a licitat cel mai puțin.

Site-ul bombabid.com pune în licitație diverse produse : PSP slim & Lite, Nintendo DS LITE, Toshiba Sat L300, Nokia N96, Apple iPod Nano, PS3 + Guitar Hero 3 etc. si surprinzător le câștiga cei care licitează cel mai puțin.

Cum funcționează: Te inscri în licitație (trebuie sa fi membru al site-ului și sa cumperi puncte – un fel de moneda a site-ului). Odata înscris licitezi un preț pentru produs. Daca prețul licitat de tine este cel mai mic și unic atunci ai câștigat licitația.

ex. se pornește licitația, primul înscris licitează 0.04 euro, al doilea licitează 0.01 euro, al treilea licitează 0.02 euro, al patrulea licitează 0.01 euro.

Cea mai mica suma licitata este 0.01 euro dar au fost 2 persoane care au licitat pentru aceeași suma, atunci înseamna ca următoarea cea mai mica este 0.02 euro care este și unica deci câștigătoare.

Foarte interesant si … trebuie sa zic ca sunt tentat sa incerc si eu dar … nu vi se pare si voua ca suna a caritas? Oricum site-ul incearca sa is creeze un renume pentru ca are reclama pe conquiztador. Una din intrebarile din data de 15 martie 2009 erau sponsorizate de bombabid.com