Sigla oficiala a postei romaneAzi dimineata ma duc sa pun un colet la Posta, il caut o cutie mai solida de carton (sa nu se strice ce e inauntru ca de … cine stie ce se intampla cu el pana ajunge la destinatie), gasesc una de pantofi mai solida, il infasor cu scoci sa nu se deschida “din greseala” si lipesc o foaie cu adresa.

Ajung la Posta la coletarie, acolo 2 femei. Una stampila niste scrisori, cealalta pe la 35 de ani inmana unei domnisoare un pachet de la Readers Digest. Ajunge si randul meu, intind pachetul si zice … NU Ii Bun. Trebuie impachetata in hartie alba. Asa e regula.

Bine zic. Doar stiu ca de fiecare data gasesc ceva nou pachetelor, odata nu e pusa adresa unde trebuie, altadata hartia e prea subtire, etc etc etc.

Ma duc deci la librarie cumpar o coala cat zilele mele de hartie hai si scoci si sfoara sa fiu pregatit. Ma chinui acolo in strada sa impachetez, reusesc intr-un final si ma indrept spre posta IAR.

Ajung la coletarie o doamna pufneste mai pe ascuns in ras cand ma vede. Ma asez la ghiseu. Nimeni, Stau 5 minute, vine cealalta ce mi-a zis initial ca nu ii bun coletul. Ia coletul, nu mai zice nimic, il cantareste, si pleaca cu el in spate, deschide o usa acolo plin de colete.

Si ghiciti era vreunul impachetat in hartie alba? si cu sfoara? Pe … aia mea, ca eu nu am vazut nici unul. Toate erau in cuti de carton si cu scoci de jur imprejur.

Intreb atunci: Nu va suparati, ce e cu coletele acelea de ce nu au hartie alba?

Raspuns: Pai … asa au venit!

Ce sa mai zic. MERCI

Si atunci imi pun intrebarea de ce sa mai vin la Posta Romana? Pentru ca au servicii de …. in care “doamnele” de acolo parca iti fac cel mai mare serviciu din lume, pentru ca la unii ii posibil sa fie coletul intr-un fel si la altii nu?

Pentru ca au acelasi pret ca firmele particulare de curierat care atata timp cat nu se desface coletul il ia oricum?

De prosti ce suntem. Dar oricum cui ii pasa

UPDATE: foarta multa lume intra pe acest post dupa intrebarea pusa la Google:  “In cat timp ajunge un colet prin Posta Romana?”

Daca folositi serviciul Prioripost atunci un colet va ajunge in cel mult 48 de ore de la trimitere. Daca il trimiteti inainte de ora 12 intr-un oras mare sau o resedinta de judet atunci in 80 % din trimiteri va puteti astepta sa ajunga in 24 de ore.

Daca optati pentru trimitere normala (nu prin Prioripost) atunci un colet face intre 4 zile si 5 zile altadata si mai greu.

Sugestie: Plecati de acasa cu coletul invelit in hartie alba si legat cu sfoara altfel veti avea surpriza sa nu il primeasca la posta. Documentele si alte obiecte mai putin voluminoase (agende, cutiute care sa incapa in plic, cd-uri, orice destul de plat sa incapa intr-un plic ) sunt acceptate in plicuri cuperna de aer.