Acum 2 zile mi-a venit GPS-ul comandat de la eMag. Un Smailo HD 5.0 fara harti (aveam deja iGo-ul cumparat si am considerat ca nu merita sa mai dau 200 lei in plus pentru un alt program de navigatie cu care nu sunt obisnuit)

Aparatul este produs (ati ghicit?) in China dar ATENTIE este produs pentru o firma romaneasca numita AROBS Transilvania Software. Nu va speriati :) nu inseamna ca daca e produs pentru Romania sau isi baga coada o firma romaneasca un produs nu poate fi calitativ.

Ca si device el are urmatoarele specificatii:

  • Procesor: Mediatek 3351 la 468 MHz
  • Sistem de Operare: WinCE 5.0 .NET
  • Memorie ROM 256 MB
  • Memorie RAM 64 MB
  • GPS: Mediatek MT 3328 / 22 canale
  • Micro SD
  • Display: TFT LCD landscape 5 inch, 480 x 272 pixeli
  • Mini USB
  • Conector 2,5 stereo Jack

In pachet am mai gasit suportul de prins pe parbriz, o husa, cablu USB de sincronizare cu calculatorul si un incarcator auto cu mufa mini USB. Nu are alimentator de retea.

Pana acum am folosit ca GPS un telefon HTC Touch Cruise cu iGo Primo iar in continuare deoarece nu am alt punct de reper decat GPS-ul de pe HTC voi face comparatii.

Cum am spus cand a venit Smailo HD -ul nu avea instalat un program de navigatie doar cateva utilitare pentru a asculta muzica, un player video si unul de imagini. Asa ca am luat cardul cu iGo Primo din HTC l-am introdus in Smailo si am facut setarea (din settings) pentru a rula navigatorul de pe card.

Navigatorul a pornit imediat hartile erau OK a trebuit sa schimb skinul navigatorului cu cel default (pe HTC aveam un skin custom deoarece iGo primo merge default doar pe rezolutia 480 x 272).

Imediat ce m-am apropiat de geam a prins 6 sateliti iar cand am iesit pe balcon semnalul a devenit full. Comparabil cu HTC-ul la care trebuia sa astept si 5 minute pana reusea sa prinda un fix Smailo a trecut cu brio.

Aplicatia iGo Primo se misca normal pe aparat nu am observat sacadari etc. Semnalul de la sateliti a fost prins imediat nu a trebuit sa setez nici GPS-ul ca si aparat nici aplicatia.

Touchscreenul este bun, raspunsul la atingeri este imediat (atentie pentru ca are un display touchscreen rezistiv se comporta mai bine cand apasati cu unghia si nu cu partea carnoasa a degetului), display-ul in schimb nu are un contrast prea bun iar singura setare este de luminozitate. Desi se vede binisor la LCD se putea pune un contrast mai puternic.

Atentie la slotul de micro SD.

Nu am fost atent cand am pus cardul si va vine sa credeti sau nu l-am bagat pe langa (nu va ganditi la prostii) iar cardul a cazut prin aparat.

A trebuit sa desfac carcasa ca sa recuperez cardul. (sper sa nu trebuiasca garantie ca … oricum nu am lasat urme cand l-am deschis :D )

Design-ul este asemanator cu un iPhone foarte mare. Bateria tine 2,5 ore cand este folosit ca GPS (aici nu pot sa ma pronunt deoarece nu l-am testat pe drum decat cateva minute sper ca in viitor am sa revin imediat ce verific acest aspect)

Ce pot sa spun mai mult pentru banii care i-am dat pe el consider ca deocamdata isi face treaba (pride sateliti si are fix extrem de repede, ruleaza o aplicatie de top cum e iGO Primo fara sacadari).

Smilo HD 5.0 sunt mai multe versiuni: