Problema Parlamentarilor Romani

Indiferent ca sunt din partea puterii sau din partea opozitiei parlamentarii au o problema. Problema ar fi modul de a vota niste legi.

Majoritatea din ei nu sunt decat niste masini a caror rol este de a ridica mana la vot sau apasa pe butoanele care le spun cei din conducerea partidului.

Sa ne amintim ca desi ei faceau parte dintr-un partid sau altul atunci cand au candidat fiecare in colegiile lor ei au fost alesi ca persoana si mai mult de atata au fost alesi pentru a reprezenta in parlament dorintele celor din colegiul care il reprezinta.

Atata timp cat un grup de cateva persoane (ma refer la conducerea unui partid sau altul) hotarasc ce anume sa se voteze iar daca un parlamentar nu se supune este sanctionat (PDL-ul a facut mare taraboi cu cei care au votat la motiunea cealalta in favoarea ai iar acum au hotarat sa nu vina deloc. La fel si UDMR) cum e posibil ca vocea poporului sa fie auzita in parlament?

Nu spun ca dorinta partidului sa nu fie ascultata dar ea ar trebui luata ca pe o linie de ghidare si ar trebui sa nu depaseasca 40-50% din decizia finala dinainte de vot. Cel putin 50% din vot ar trebui sa fie dorinta cetatenilor din colegiile de unde provin parlamentarii.

Alta problema ar fi ca marea majoritate din cei care au ajuns in parlament nu au nici o calificare in a intelege actele si legile care ar trebui sa le citeasca si pe care ar trebui sa isi dea votul si atunci de ce sa nu asculte orbeste ce zice partidul. E mai usor sa zici ca asculti de partid decat sa recunosti ca habar nu ai sa iti faci treaba de acolo. Nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *