Inception – WOW!

In seara trecuta am vazut filmul Inception. Un film bun. Nu ma refer la efectele speciale, la actiunea la modul cum au jucat actorii (desi toate astea au fost la un nivel mai mult decat inalt), am ramas surprins de ideea ca cineva poate sa iti intre in vise.

Ideea ca cineva poate sa te convinga ca visul este realitate sa interactioneze cu tine si cu produsele subconstientului sunt, tulburatoare.

Aceeasi idee a fost tratata si in Matrix si The Thirteenth Floor iar ca si aici se pune intrebarea: “realitatea pe care o consideram acum realitate este ea adevarata?” Sau este doar un vis o simulare pe calculator sau … o alta tehnologie pe care in realitatea noastra nu este definita.

Suntem reali? sau cei dragi noua sunt reali? Ce ai face tu daca persoana pe care o iubesti este doar o proiectie a mintii tale sau o generare pe un computer. Ai inchide-o pentru a reveni la realitate?

Sper sa nu trebuiasca vreodata sa aflu acest lucru pentru ca imi e frica de alegerea pe care as putea sa o fac.

4 Comments

  1. pana sa ne apropiem cat de cat de tehnologia aia, ceea ce ar fi posibila sa zicem peste vreo 1000 de ani, vine sfarsitul omenirii… zic eu

    1. Autor

      Esti prea pesimist blogandac. Trebuie sa visezi la lucruri marete pentru ca tot ce te inconjoara inclusiv calculatorul de pe care citest a inceput cu visul cuiva.

  2. si mie mi-a placut la nivelul in care se joaca cu mintea si capacitatea de imaginar al privitorului, insa porneste cu niste conventii fictionale putin plauzibile

    1. Autor

      @blogandac, da sunt deacord cu tine ca deocamdata e sci-fi dar daca te gandesti altfel adica creierul ca un calculator biologic cine stie intro zi o sa te poti conecta la el ca si la telefonul mobil. Mai bagi un avi :P un mp3 downloadezi un vis :P salvezi un fisier cu o limba noua sau o abilitate noua :D (visez acum nu ma lua in seama)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *