Prima “casa de schimb” valutar pentru bitcoin (BTC) romaneasca

BitcoinCase de schimb valutar găsim peste tot dar cele care sa accepte sau sa vândă moneda virtuala Bitcoin (BTC) și pe la noi, eu unul nu am auzit.

Ce vreau sa prezint mai jos nu este o locație fizica btcxchange.ro care isi propune sa concureze cu marile website-uri straine care tranzactioneaza monede virtuale.

Pentru cine nu știe exact despre ce vorbesc, Bitcoin este  o moneda virtuala inventata in 2009 de un developer pe nume Satoshi Nakamoto în ideea de a exista o moneda care sa nu se devalorizeze ( nu pot fi creați mai multi 21 de milioane), sa fie globala, sa nu exista taxe de transfer si cel mai important sa nu fie controlata de un punct central cum ar fi o banca, o corporație sau un guvern. A cest lucru este posibil prin rețeaua peer-to-peer realizata chiar din deținătorii monedei. (vezi mai multe pe Wikipedia)

Revenind la btcxchange.ro, prin acest site puteți cumpăra moneda virtuala BTC, puteți schimba în lei sau alta valuta dacă aveți astfel de moneda, și puteți sa va creați un Wallet (echivalentul unui cont) pentru a primi astfel de moneda.

btcxchange.ro încurajează comerțul prin aceasta forma de plata pentru a putea tranzacționa orice bunuri simplu și ușor și fără a mai trece prin un procesator de plați gen PayPal, fără a mai fi nevoie de un contract pentru procesarea cărților de credit și fără a mai exista restricții impuse de procesator asupra produselor sau serviciilor vândute.

Si ca sa intram într-o zona mai “gri” poți liniștit sa vinzi și sa cumperi produse pentru ca nici un guvern sau o instituție de finanțe nu te poate lua la întrebări sau sa îți blocheze walletul  / bitcoinii tai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *