Casa de vis în apropiere de Petrosani

Castelul de Vis - PetrosaniIn weekendul trecut am avut putina treaba în orășelul minier Lupeni, în apropiere de Petroșani. Si ca recomandare de cazare am primit Hotelul de Vis situata pe DN66, după Petroșani aproximativ 13-14 km de Lupeni.

Complexul Casa de vis este format din un hotel de 4 etaje, la ultimul etaj se găsește pe toată suprafața o cafenea bineînțeles numita “Cafeneaua de Vis”, hotelul are tematica unui castel și forma nu este clasica patratoasa ci cu elemente care îți dau senzația de turnuri.

Castelul se dorește a fi unul rustic și asta se poate vedea în imagini pentru ca atât elementele de decor, lămpile cât și mobilierul este realizat din lemn și crengi sau rădăcini cum ar fi fost gândit un castel de vânătoare.

Exista 3 tipuri de camere numite Turnul Cavalerului, Iatacul Domnitei și Salonul Regelui.

Salonul RegeluiImaginile sunt făcute în Salonul Regelui care este foarte spațios cât și în Turnul Cavalerului. Preturile sunt putin cam mari pentru zona respectiva dar nu mai mari ca în zone mai populare turistic iar condițiile sunt la standardul unui hotel de 4 stele (estimare deoarece nu am văzut nici unde numărul de stele nici măcar pe site-ul complexului).

Încălzirea se face cu ajutorul plasmelor termice (dacă nu ai auzit de ele vezi aici – funcționează cu curent și sunt în forma de tablou) și deși afara erau 6 grade înăuntru temperatura a fost perfecta.

Nu pot sa spun același lucru despre apa de dus care la ora 11 jumătate seara când am ajuns în camera era putin cam rece. (ca sa nu fiu cârcotaș probabil ca apa din boilere era cam terminata la ora aceea mai ales ca parcarea era plina) în rest baia este foarte spațioasă la camera Turnul Cavalerului. Iar cea de la Salonul Regal este enorma. Prosoape curate, săpun și șampon în pliculețe, uscător de par și chiar un fel de papucei de unica folosință erau oferite gratuit.

Mic dejun Restaurantul de VisMai exista un restaurant Restaurantul de Vis în aceeași tematica (rustic cu mobilier din lemn / crengi în forme complicate). La acest restaurant am mâncat doar micul dejun format din 3 oua ochiuri, câteva felii de Bacon o lipie făcută în casa și roșii la un preț de 7 lei și 50 de bani. Pot spune ca a fost gustos iar ca aspect va las pe voi sa hotărâți. (asa de gustos ca și acum când scriu parca nu as refuza o porție deși este ora prânzului) Nici cafeaua nu este mai scumpa ca la un local obișnuit, în funcție de sortimentul ales variază undeva intre 5 RON pentru o cafea Vieneza și 7 lei pentru un Capuccino.

Complexul Casa de vis - piscinaCurtea dintre hotel și restaurant este amenajata ca o gradina cu mai multe foișoare cu băncuțe, iarba, 2 elestee cu pești și copaci. Sa nu uit cocoșii care mișună colo colo cântând voioși. Putin mai încolo o piscina și loc de plaja + un perete de escalada. Din păcate vremea nu a ținut cu mine și nu am putut sa ma bucur de piscina.

In spatele hotelului era instalata și o tiroliana.
La cerere am văzut ca se organizează drumeții și rafting pe Jiu, activități perfecte pentru un team-building.

Booking.comCastelul de vis rezervări & preturi

Lupeni asa cum am spus un orășel minier acum cam în paragina de când minele se închid rând pe rând. Clădiri dărăpănate, iarba creste prin betoanele trotuarelor dar cu o priveliște extraordinara pentru cei care fac efortul de a privi peste clădiri pentru a privi muntele. Într-o zi mai răcoroasă asa cum am prins eu în weekendul când am trecut pe acolo poți vedea ceata care coboară încet încet din vârf spre oraș pentru a îl înghiții ca sub o plapuma alba.
Un loc care cu puține fonduri si imaginație atât din partea autorităților cât și a localnicilor ar putea fi transformat într-un oraș turistic fie ca e vara fie ca e iarna muntele poate sa ofere o grămadă de atracții turiștilor.

Nu am putut sa nu observ ca deși orașul este în paragina, oamenii nu mai au salarii prea mari asta dacă nu sunt încă șomeri locurile în care poți sa plasezi pariuri sportive sunt apărute ca ciupercile după ploaie tot la fiecare 500 de metrii vezi un grup de 2,3 astfel de locuri.
Turnul CaveleruluiTurnul caveleruluiSalonul RegeluiSalonul regeluiSalonul RegeluiSalonul Regelui Baie

Castelul de Vis - HolPiscinaPiscinaCasa de visCurte complex casa de visCastel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *