Despre Dieselgate si tool de verificare daca masina ta e afectata de scandalul emisiilor

VolkswagenPentru ca sunt si eu posesor a unei mașini Skoda Rapid am ciulit și eu urechile cînd cu scandalul emisiilor. Skoda face parte din grupul Volkswagen alături de alte mărci ca Audi, Seat, Porsche, Scania …

Am respirat ușurat cînd am aflat ca defapt toată povestea se învîrtea în jurul motoarelor diesel mai exact a motoarelor bazate pe motorul EA-185 dezvoltat în 2005.

Pentru care nu știe exact care e treaba cu softul asta care în teste făcea ca motorul sa funcționeze in parametrii perfecți treaba sta cam asa. Senzorii din calculatorul de bord a mașinii își dădeau seama dacă mașina era pe sosea, dacă nu era pe sosea dar era turata ca și cînd ar fi fost la drum electronic mai închidea din valvele de admisie a combustibilului rezultînd astfel un consum mai mic și normal o poluare mai mica pe suta de km. Pentru care au avut Dacie mai veche softul făcea inversul “trasului de soc” dar electronic.

Asa ca o paranteza sa arunce primul cu piatra care și-a cumpărat mașina noua sau second, și a consumat mașina ca în fisa tehnica. Fie ea pe benzina sau pe motorina.

Partea interesanta vine acum. Daca tot scandalul a produs cel puțin o demisie la nivel înalt Martin Winterkorn fost director general al VW, bineînțeles ca nu cei din conducere o sa o ia în freza ci 2 ingineri Ulrich Hackenberg inginerul șef al Audi și Wolfgang Hatz de la Porsche . Aici ma simt și eu cu musca pe căciula ca și eu sunt inginer și am mai făcut și eu lucruri mai puțin morale la comanda unui șef. Deci hai sa ii arătăm pe ăștia doi cu degetul ei sunt vinovați pentru tot scandalul ei doi doar ei.

Cam asa merge dreptatea .

Si pentru ca în titlu am pomenit de un tool pentru a verifica cu ajutorul seriei de sașiu dacă mașina ta VW diesel e afectata de scandal intra pe pagina oficiala a VW și completează formularul.

Volksvagen – verificare dupa serie sasiu

Off topic:

  • Achiziționează Rovinieta online intra pe: e-rovinieta.ro
  • Daca ești un posesor de smartphone cu Android și vrei un manager auto realizat autohton gratuit direct pe telefonul tău încearcă Auto Rovinieta.
    Get it on Google Play

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *