“The Man in the High Castle” serial-ul de la Amazon merita

The man in the high castle

Mai nou Amazon produce și seriale. Unul din ele este “The Man in the High Castle” și este foarte bun. Serialul este bazat pe romanul cu același nume scris de Philip K. Dick în 1962 și prezintă o istorie alternativa a Statelor Unite. Filmul este plasat la 10 ani de la terminarea celui de al Doilea Război mondial dar în aceasta “realitate” forțele Axei (Germania și Japonia) au cîștigat războiul iar america este împărțita în 3 state marioneta: “Great Nazi Raich” controlat de Germania Nazista, “Japanese Pacific States” controlat de Japonia iar o porțiune îngusta dintre ele ca o zona tampon va deveni Rocky Mountain States.

După 10 ani de la Război tarile învingătoare Germania și Japonia intra într-o perioada de Război Rece asemănător cu cel intre SUA și Rusia. Rezistenta americana încearcă sa își facă prezenta dar lupta lor se da prin capturarea unor filme care pentru ei prezintă o realitate alternativa iar pentru noi realitatea noastră.

Primul sezon a fost publicat pe Amazon Prime la 20 noiembrie și pentru membrii filmul e gratuit, din păcate din Romania nu se pot vedea filmele publicate acolo (în schimb dacă sunteți în SUA, UK, Marea Britanie veți avea acces), posibil prin un proxi sa se poată vedea și de la noi. Dar dacă sunteți curioși de film primul episod este gratis după va descurcați voi ori Prime ori torrenti. :)

Cum spuneam filmul se bazează pe cartea cu același nume. Dar nu este o o ecranizare ci doar o plasare în contextul creat de carte.

Pentru ca am văzut in 3 zile primul sezon care are 10 episoade am fost suficient de bulversat dar și “flamand” pentru mai mult asa ca am cautat și cartea. Si spre bucuria mea am găsit-o la Libris la 36 de RON sub denumirea “Omul din castelul înalt“. Inca nu am avut timp sa o citesc dar din ce am citit despre carte acțiunea este chiar mai interesanta.

Vizionare plăcută, serialul merita și sincer sa fiu nu am mai fost demult impresionat de un serial ca și de The man in the high castle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *