Rectorul de la Babes – Bolyai contra generației Google și Facebook fără nici o remușcare

M-am născut în 1982, am prins o revoluție (chiar dacă pe atunci eram prea mic sa înțeleg ce se întâmplă cu adevărat), am trăit marea parte a vieții mele într-o epoca asa cum e numita de “tranziție” în care toată lumea s-a plâns de “greaua moștenire”.  Inafara de clasa I școala am făcut-o în democrație dar pe sistemul vechi, am văzut schimbările din educație rand pe rand, am fost ultima generație sau promoție care a mai dat admitere în Liceu și ultima promoție la facultate care a mai mers pe forma lunga. Am adoptat noutățile vremurilor noastre: PC, laptop, Smartphone și chiar mi-am făcut o cariera din aceste noi cunoștințe.

Nu ma pot lauda ca sunt un exemplu de cultura dar am fost și la teatru și la opera, și destul de des merg la recitaluri sau la filarmonica, recunosc mai mult din cauza ca viitoarea mea soție este violonista și de anul acesta și profesoara de muzica la un liceu de specialitate din Timișoara. Ca și muzica eu prefer Rock-ul clasic și muzica Country. Cand mai am timp mai reușesc sa citesc cate o carte recunosc ca mai rar și ajung mai des sa pun un film decât sa iau o carte în mana.

Țin de ceva timp acest blog și nu ma cred nici formator de opinie nici cel care scrie corect și se vrea un exemplu pentru societate. De multe ori se întâmplă sa am și greșeli gramaticale, recunosc ca nu sunt un exemplu de luat. Dar încerc sa ma corectez. Acesta sunt eu.

Am făcut introducerea de mai sus ca sa arat ca eu sunt membru al generație Google, și mai puțin Facebook

Scriu următoarele rânduri în urma unui articol citit pe Realitatea.net în care se prezintă mesajul lui Ioan Aurel Pop rector al Universității Babes – Bolyai din Cluj, un mesaj dur dar și neașteptat pentru generația Google, Facebook și SMS. (generație din care eu fac parte și sunt mândru)

“Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația „Google”, generația „Facebook”, generația „SMS” sau toate la un loc!” – Ioan Aurel Pop

Uitându-ne la funcția lui Ioan Aurel Pop cea de rector al unei universități foarte cunoscute din România înțeleg mesajul ca unul venit din zona academica nu doar a lui. Atunci când ești reprezentantul unui astfel de grup de oameni nu vorbești doar pentru tine vorbești in numele lor.  Ce ma mira este ca arata cu degetul câteva generații pe care tocmai ei ar trebui sa le fi modelat. Rolul scolii este tocmai modelarea mintii elevilor și studenților iar dacă ei arata cu degetul atunci … părerea mea este ca au făcut o treaba destul de proasta.

Daca te uiți pe Facebook găsești exact ce ai adunat. Facebook îți arata ceea ce “postează” exact prietenii tai. Iar dacă ne gândim la un proverb romanesc “Ce se aseamănă se aduna” dacă ți-ai adunat o grămada de “Prieteni” cu IQ mai scăzut înseamnă ca nici tu nu ești departe. Asa ca dacă vezi tâmpenii pe Facebook mai analizează cine sunt oamenii pe care ii consideri prieteni.

Nu știu dacă domnul Ioan Aurel Pop are un Facebook și ce fel de prieteni are el acolo, dar dacă nu ii place ce postează sa vadă pe cine a adăugat cu mana lui.

Oare domnul rector nu se simte deloc răspunzător pentru faptul ca nu suntem capabili decât sa rezolvam probleme limitate? Oare el a reușit sa rezolve problema inculturii generațiilor astea de care vorbește cu atâta superioritate?

“Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică. Elita clasică a acestei lumi pare abulică, amețită, adormită, fără nerv și fără voință” – Ioan Aurel Pop

Ce a uitat domnul rector este ca noi generația “dormita” și “amețită” controlata de o “elita malefica” (mama ce cuvinte mari) suntem defapt generația Google, Facebook și SMS controlata în majoritatea timpului de politic care este fix generația din care face parte el (doar verificați vârsta). Si atunci dacă stam sa ne uitam bine generația lui de aur a scos câteva elemente care au devenit elita malefica de azi (vezi politicul), ei sunt cei care au dat titlul de doctori generației malefice care acum sunt subiecte de scandal, apoi au dobitocit generații întregi în ultimii 10 – 15 ani ca sa aibă oameni de manevra care nu comentează, se mulțumesc sa posteze toate tâmpeniile din dorința de mai multe like-uri, etc etc.

Cam asta e părerea mea. Doar ca eu nu sunt doctor, formator de opinie sunt doar un simplu “programator”.

Sursa: Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *