iPhone 7 in Romania din 16 Septembrie, Specificatii si Pret

iPhone 7 si iPhone 7 Plus culori pret specificatii

Zilele trecute iPhone 7 și versiunea Plus au fost prezentate oficial și pentru ca atunci când e vorba de aparate scumpe (sa se înțeleagă de bani și faima) la noi totul se mișca mai repede începând cu 16 Septembrie îl poți avea și tu.

Pentru fanii mărcii cu destui bani în buzunar e ceva sa fi printre primii care pun pe masa în club un iPhone 7.

Poate ca ați observat ca nu am fost chiar Wow când am făcut introducerea și asta nu din cauza device-ului propriu zis ci al conexiunii care îl fac dintre iPhone și calitatea unor oameni care îl folosesc și îl flutura peste tot de parca ar trebui sa arate câți bani ai la “saltea” (a se citi madrat)

Specificații iPhone 7 / iPhone 7 Plus

iPhone 7Cele 2 versiuni de iPhone 7 nu au o schimbare vizibila de design comparabila cu modelele precedente iPhone 6 și iPhone 6s, ceea ce ar putea sa dezamăgească pe unii din fani. Ce trebuie remarcat este ca versiunea iPhone 7 Plus vine cu un ansamblu de 2 camere principale, aceleași lucru pe care l-am văzut la LG G5 și la Huawei P9.

O schimbare foarte controversata este renunțarea la conectorul de căști clasic de 3.5 mm și folosirea unor căști wireless numite AirPods. AirPods sunt din punct de vedere al tehnologiei un avans dar în același timp sunt și un pas înapoi. In principal Apple dorește eliminarea posibilității de a folosi alte sisteme de căști audio, boxe etc. de pe urma cărora ei nu pot sa câștige o taxa de licența, a doilea lucru este ca eliminarea căștilor deși te scapă de un set de fire îți taie din calitate.

Sunetul digital este de mult timp cunoscut ca mai putin “bun” comparabil cu cel analog. De aceea producătorii se întrec prin a integra procesoare de sunet cât mai performante pentru a aduce calitatea mai aproape de cea analogica. Deoarece în căștile AirPods nu este loc suficient pentru astfel de procesoare de sunet te mulțumești cu o calitate buna dar nu neapărat deosebita.

Display

Amândouă telefoane vin echipate cu ecrane Retina HD Display. iPhone 7 vine cu o rezoluție de 4.7 inch și 1334 x 750 pixeli sau o rezoluție HD clasica.

iPhone 7 Plus ridica ștacheta și aduce un ecran de 5.5 inch la o rezoluție de 1920 x 1080 sau Full HD.

Finisaj și culori

Avem pregătite 5 nuanțe: Rose Gold, Gold, Silver, Black și JetBlack.

Carcasa este realizata dintr-un singur bloc de aluminiu care apoi este anodizat iar culoare aplicata și lustruita prin câteva alte tehnici brevetate pentru ca finisajul sa arate premium.

Butonul de Home nu mai este fizic în schimb are implementat tehnologia Force Touch ce va detecta diferitele nivele de forța a apăsării.

Un feature care merita mentionat este ca iPhone 7 este rezistent la apa cu o certificare iP67

Memorie disponibila

Cele 2 variante de iPhone renunța la 16 GB (de înțeles) și 64 GB (nu înțeleg de ce) și vin în 3 variante 32 GB, 128 GB și 256 GB. Daca 16 GB este un spațiu de stocare prea mic 64 GB este suficient pentru marea majoritate dintre noi. Bănuiesc ca a renunța la 64 este o măsură economica pentru a ne forța mana sa cumpărăm 128 GB.

Camera foto/video

  • iPhone 7 are o camera de 12 MP cu o distanta focala f/1.8 si un zoom optic de 5X. In partea frontala avem 7 MP și f/2.2
  • iPhone 7 Plus are un ansamblu de 2 camere foto amândouă de 12 MP una din ele având lentile pentru modul wide cealaltă pentru poze de aproape.

Camera (sau camerele) principale vin cu o serie de proprietăți din care voi enumera doar: ansamblu de 6 lentile din cristal de safir, iluminare din spate, Filtru IR, blitz Quad LED true tone.

Procesor și RAM

Comparabil cu Smartphone-urile cu Android unde Memoria RAM și procesorul nu lipsește din specificații Apple nu prezintă astfel de date deoarece ecosistemul iPhone este închis, nu va exista niciodată posibilitatea ca o aplicație sa necesite mai multa putere de procesare decât au device-urile deoarece nu va fi inclusa în App store. In acest context astfel de specificații sunt inutile.

Totuși surse independente de Apple se încăpățânează sa prezinte astfel de date asa ca în iPhone 7 / Plus avem noul cip Apple numit A10 care din teste are o putere de procesare de 40% mai mare decât A9 prezent în iPhone 6s. Odată cu aceasta schimbare Apple trece A10 la Quad core de la A9 dual core.

Memoria RAM în schimb rămâne la 2 GB RAM

Baterie

Momentan nu se cunoaște capacitatea bateriei de pe noile iPhone-uri dar Apple promite o autonomie cu 2 ore mai mare pentru iPhone 7 fata de iPhone 6s și o ora plus pentru 7 Plus fata de 6s Plus. Vom vedea în practica cât e de adevarat.

 

Precomenzi și detalii aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *