Dunkirk o drama istorica transpusa într-un film de exceptie

Poster film DunkirkRegizorul Christopher Nolan reușește sa pună în scena una din dramele celui de Al Doilea Război Mondial în drama istorica #Dunkirk. Filmul are unul din cele mai mari scoruri de pe IMDB 9.6 iar acest lucru se întâmplă fără a fi aduse în distribuție nume de excepție.

Actorii sunt necunoscuți. Am remarcat un singur nume Tom Hardy (cunoscut pentru The Revenant, Inception, The Dark Knight Rises, etc.). Tom Hardy joaca rolul unui pilot englez care încearcă sa apere vapoarele trimise pentru evacuarea solidarilor pana când e nevoit sa aterizeze în teritoriu inamic pentru ca nu mai are combustibil.

Filmul Dunkirk este o drama. Prezintă disperarea celor 400 000 de soldați încercuiți de trupele nemțești care așteptau sa fie salvați. Din nefericire rând pe rând vapoarele care veneau în ajutor erau scufundate în larg de bombardierele naziste sau torpile.

Filmul nu are foarte multe dialoguri, dar surprinde foarte bine natura umana atunci când supraviețuirea devine activitatea principala. Presărat cu câteva momente emoționante care transforma oameni în adevărați eroi (decizia unui pilot sa nu se întoarcă pentru a realimenta pentru rămâne cât mai mult în aer, cu prețul capturării lui de către trupele germane)

Daca ești pasionat de istorie îți recomand acest film. Realitatea nu este distorsionata de efecte speciale sau alte povesti secundare inventate.

Am avut plăcerea de a viziona acest film în formatul IMAX 2D (filmul nu este 3D) în sala T IMAX a cinematografului Cinema City din Shopping City Timișoara, format pe care îl recomand pentru calitatea crescuta a imaginilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *