Am fost la avanpremiera Geostorm, o evocare a unui mit urban

GeostormSeara trecuta am fost invitat la avampremiera filmului Geostorm in sala T IMAX Cinema City din cadrul mall-ului Timisoara Shopping City, si pentru ca este un film de actiune cu tenta Sci-Fi (exact cum imi place mie) ma gandeam sa vorbesc putin despre el, poate … sunt interesati si cititorii mei de o vizita la cinema.

Am urmarit filmul in 3D in sala IMAX, ceea ce va recomand si voua daca tot mergeti la cinema și nu asteptati sa il vedeti acasa pe TV.

Filmul Geostorm, este produs si scris de catre producatorul Dean Devlin. Daca numele nu va spune prea mult nu e nimic ce vroiam sa subliniez este ca Dean Devlin este cunoscut ca producator pentru Independence Day (1996), Godzila (1998), Stargate (1994). Toate sunt filme bune si foarte bune in aceeasi combinatie de Actiune si putin Sci-Fi.

Un film bun are nevoie de actori cunoscuți. Majoritatea actorilor Jim Sturges, Abbie Cornish (Limitles) nu sunt foarte cunoscuti, in schimb personajul principal Jake Lawson este jucat de actorul Gerard Butler care nu mai necesita prezentari (dar … daca tot nu va suna cunoscut l-ati vazut probabil din Olympus Has Fallen, London Has Fallen, 300, etc.)

Si pentru ca ziceam ca filmul evoca un mit urban, sunt sigur ca ati auzit macar odata dupa o furtuna, sau ceva asemanator cand cineva zice ca rusii au facut ei ceva de a fost furtuna, sau daca nu rusii atunci sigur americanii.

Acțiunea filmului se concretizează in jurul unui lanț de sateliți artificiali care pot controla vremea. Daca ei au fost făcuți pentru a preveni uragane, tornade, seceta etc. la un moment dat el se “strica” si in loc sa ajute se declanseaza automat si provoaca mai multe distrugeri pana ce planeta e gata sa intre intr-o geo furtuna ??? o furtuna totala.

Soluția logica e sa trimiți in spatiu pe omul care l-a construit sa il repare. Lucrurile se precipita cand apar dovezi ca in spatele “defectiunii” este o conspiratie la cel mai inalt nivel. Pana la final lucrurile se rezolva dar … nu inainte de a vedea Moscova “topita”, Hong Kong-ul distrus de o eruptie de gaz zi explozii, Paris-ul inindat, un sat din Afganistan inghetat, toate ca presedintele american si restul elitei politice sa fie asasinati cu ajutorul unei furtuni.

Filmul vine foarte bine dupa ce in realitate presedintele Trump a retras Statele Unite din acordul global pentru clima de la Paris. Si … pare ca un imbold sa constientizam efectele pe care le putem suferi din cauza ignorantei noastre.

Revenind la subiectul filmului, actiunea este aproape continua, repliciile sunt bine gandite, rostite de catre actori natural fara sa para o recitare fortata. Efecte speciale foarte bine realizate.

In concluzie este un film care merita vazut.

Va las in compania trailerului si … mergeti si la cinema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *