“Star Wars: The Last Jedi” un film exploziv cu un scenariu demn de Star Wars

Star Wars: The Last JediIn seara asta am avut iarăși plăcerea sa fiu invitat la #CinemaCity din Shopping City Timisoara la filmul Star Wars: The Last Jedi. Filmul din capul locului trebuie sa spun ca este unul dintre cele mai bune dintre Star Wars-urile ultimilor ani.

Continua povestea din Star Wars: The force awakens, dar de o calitate mult superioara.  Iar asta nu este doar parerea mea. In multe review-uri ale filmului au observat acest lucru.

Nu pot sa trec mai departe  pana nu îmi exprim regretele pentru actrița Carrie Fisher, actrița care în film o interpretează pe Leia, și care sa stins din viata imediat după ce au fost terminate filma rile de la Star Wars: The last Jedi, (27 dec. 2016). Dumnezeu sa o odihnească.

Personajele din film sunt aceleasi cu care am facut cunostinta in The Force Awakens: Rey (Daisy Ridley), Kylo Ren (Adam Driver), Leia (Carrie Fisher), Luke Skywalker (Mark Hamill)Supreme Leader Snoke (Andy Serkis), Poe Dameron (Oscar Isaac).

Atenție textul de mai jos poate (in mod sigur) conține spoilere!!!

Găsim în film un ultim Jedi, pe Luke Skywalker, copleșit de remușcări, și într-o depresie după ce și-a dat seama prea târziu ca ucenicul lui Kylo Ren este atras mai mult de partea întunecată decât de bine. Iar răspunsul sau a fost sa se retragă într-un colt uitat din galaxie, cu dorința de a distruge ultima rămășită a “religiei” Jedi.

Una din învățăturile lui Yoda a fost ca forța este un echilibru, iar Luke pare ca a uitat. Binele nu poate sa existe fără rău, și nici raul fără bine. Asa ca atât timp cât Supreme Leader Snoke si Kylo Ren sunt de partea întunecată, cineva trebuie sa fie de partea binelui.

In Star Wars: The Last Jedi, rebelii sunt intr-o continua retragere, pierzand nava dupa nava. Si pana aproape de final ai senzatia ca cu acest film se va sfarsi seria de filme Star Wars, si “dark side” va invinge. Rebelii raman doar o mana de oameni/extraterestrii, blocati intr-o veche baza, asediati dintr-o parte, fara nici o nava care se ii salveze. Iar cand totul este aproape pierdut. Kylo Ren il infrunta in sfarsit pe Snoke dar nu pentru motivele care au fost speculate dupa Force awakens ci pentru altele mai egoiste. Luke Skywalker isi face si el aparitia aratand o fata a fortei care nu a mai fost pana acum in nici un alt film Star Wars (vezi filmul :P)

Iar finalul filmului este pana la urma fericit, filmul dorindu-se un nou inceput pentru rebeli, un altfel de dark side, un alt val de Jedi .

Star Wars: The Last Jedi este un film care surprinde esenta Star Wars. Este un film cu mult dramatism, un film incitant, un film cu actiune, dar si un film in care vedem pentru cateva momente o idila intre Rey si Kylo Ren iar ici pe colo presarate cateva momente mai amuzante … mult mai multe si de o mai mare intensitate decat esti obisnuit in filmele Star Wars.

Ca de obicei va recomand sa vedeti filmul la cinema. Iar ca sa il vedeti in toata splendoarea lui va sugerez IMAX 3D. Vizionare placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *