“Maze Runner: The Death Cure”, la cinema pentru al treilea film al seriei

Maze RunnerIn seara trecuta am fost la avanpremiera filmului Maze Runner: The Death Cure, care este al treilea Maze Runner. La Cinema City îl găsiți ca și Labirintul: Tratamentul letal. O traducere nu prea sugestiva din punctul meu de vedere.

Filmul are pana acum cel mai mare scor pe IMDB dintre cele 3 filme ale trilogiei, 7.2 , scor dat de doar 1000 de votanți. Maze Runner încă nu a fost lansat în US, iar după lansare scorul va mai fluctua.

Dacă “Maze Runner” a fost un titlu perfect pentru primul film, în al doilea și în al treilea (cel de care vorbesc în acest articol) nu prea mai exista un labirint iar lucrurile nu se mai rezolva doar alergând, filmul evoluează în acțiuni mai complexe.

Spoiler alert !!!

Acțiunea din Maze Runner: The Death Cure începe cu Thomas, Newt and Frypan last of the “Gladers” (pt. ca în acest caz suna mai bine în engleza decât tradus in romana :P ) care sunt ajutați de către Jorge la salvarea a 40 de “tineri” folosiți pe post de cobai umani de către malefica organizație WCKD (tradusa în film ca RAU ??? ). Salvarea reușește dar din păcate prietenul lor Minho (la rândul lui capturat de WCKD) nu e printre ei.

In momentul în care Thomas și prietenii lui afla de existenta unui ultim oraș, care se presupune ca e cartierul general al WCKD, locație unde îl vor găsi pe Minho va declanșa adevărata acțiune a filmului. Salvarea lui implica câteva elemente spectaculoase, capturarea și distrugerea orașului de către cei mai puțin privilegiați. Iar în timpul acțiunii Teresa care acum lucrează cu WCKD își da seama ca mult căutatul remediu pentru epidemia FLARE este dintotdeauna în sângele lui Thomas.

Filmul se încheie cu WCKD distrus, și un nou început al celor imuni în fata virusului FLARE într-o locație neprecizata la malul unei mari cu o coasta înverzita, peisaj diferit de pustiul dezolant în care actiunea din Maze Runner 2 și 3 se întâmplă.

Este un film bun de actiune, pot spune ca nu m-am plictisit în scaunul cinematografului. Dar titlul Maze Runner nu prea mai descrie acțiunea deja de 2 filme încoace (poate este doar o amintire a inceputului), iar pe parcursul filmului anumite detalii pot face un privitor mai atent sa își pună întrebarea “De ceeeee …..”. Si ca sa va dau câteva exemple :

Ultimul oraș refugiul lui WCKD este un oraș modern (un fel de New York cu o arhitectura foarte moderna, clădiri înalte etc.) orașul e plasat în mijlocul unui desert și e înconjurat de un zid care ar face sa pălească și Marele zid Chinezesc. Zid destinat sa tina la distanta infectații dar și restul plebei. Plebea se revolta și intra în oraș dar în timpul luptelor distrug cam toate clădirile în loc doar sa le captureze și sa le folosească. Nu știu ce era în capul scenaristului dar … efectele speciale erau fain realizate mai ales când clădirile se dărâmau.

Un alt aspect care nu își avea locul, în ultima scena toți care au fost salvați erau strânși pe coasta marii într-o tabăra. Nu puteau sa fie de foarte mult timp acolo pentru ca rana care o are Thomas nici nu se vindecase, în schimb unu încerca sa despanuseze (zic bine?) un știulete de porumb. Sigur nu a avut când sa îl crească acolo pe malul marii și în desertul de unde veneau mai mult ca sigur ca nu avea cum sa crească.

Filmul Maze Runner: The Death Cure l-am văzut la #CinemaCity din Timișoara Shopping City în format IMAX 3D. Va invit și pe voi la o experienta completa la o calitate IMAX cu un pop corn și un suc pentru a petrece 2 ore împreună cu iubita/iubitul/soțul sau soția.

Vizionare plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *