Tomb Raider 2018, un reboot al francizei care merită văzut

Tomb RaiderTocmai am venit de la avanpremiera filmului Tomb Raider.

Daca pana acum eram obișnuiți cu o Lara Croft care era stăpâna pe situație și întotdeauna în mijlocul unei aventuri, ultimul film al francizei Tomb Raider este un reboot și nu o continuare, dar un reboot de succes.

Povestea începe în Londra unde găsim o găsim pe tânăra Lara Croft fără un tel în viata, care face tot felul de alegeri pripite. Si toate astea pentru ca nu poate sa accepte ca tatăl ei care a dispărut în urma cu 7 ani este … mai mult ca sigur mort.

Tatal ei Lord Richard Croft, un om foarte bogat și cu pasiuni asemănătoare demne de Indiana Jones. El devine obsedat de a găsi misterul reginei Himiko, ceea ce duce și la dispariția lui.

Adevărata acțiune a filmului începe odată ce Lara primește un puzzle lăsat în urma de tatăl ei. Rezolvarea puzzle-ului ii arata Larei pasiunea tatălui ei de a dezlega mistere care au legătura cu supranaturalul. Atunci ea hotărăște sa ii refacă pașii pentru a afla adevarul dispariției.

Odată început drumul căutării, Lara se schimba, din tânăra fără nici un tel și care ia doar decizii pripite, ea devine o oglinda a calităților tatălui ei. Reușește sa rezolve misterul, reușește sa scape de personajele negative.

Filmul devine la un moment dat o cursa pentru viata, cu scene parca scoase din jocul video Tomb Raider.

Presărat cu glume pe ici pe colo, filmul devine serios pe parcurs dar cu un scenariu putin cam șubred. Lara reface traseul ultimei aventuri a tatălui ei citind din un jurnal de călătorie, jurnal care ar fi fost cam greu sa se întoarcă de unul singur odată ce tatăl ei nu s-a mai întors.

Avanpremiera filmului Tomb Raider a fost prezentata de #CinemaCity în cadrul mall-ului Shopping City Timisoara. Filmul a fost proiectat în format IMAX 3D. Calitatea imaginilor este de nota 10 și va invit sa îl vedeți și voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *