De cateva luni incoace primesc cu regularitate emailuri cu titlul “Notificare de securitate Raiffeisen Online”.  Mai  jos va atasez unul din emailuri:

Stimate client,

Prin aceasta notificare va aducem la cunostinta ca in data de 26 ianuarie 2009 am detectat 3 tentative de autentificare a codului dumneavoastra de utilizator.
Pentru a evita suspendarea contului dumneavoastra Raiffeisen Online din motive de securitate si datorita gradului ridicat al fraudei on-line, va rugam sa va accesati contul aici completand datele.
Multumim pentru colaborare si nu uitati ca Raiffeisen Online nu va va cere niciodata mai mult de 2 cifre de pe cardul dumneavoastra de debit.

Raiffeisen Bank Romania

Adresa corecta a portalului de autentificare a Raiffeisen Online este:
(MailScanner has detected a possible fraud attempt from “www.raifeisenonline.07x.net” claiming to behttps://www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login?Lang=ro)
************************************************************
Raiffeisen Online (numere de telefon 021 / 306.55.55 sau 021 / 306.55.56 ). verde

© Raiffeisen Bank 2006 .

Din fericire nu am un cont pentru Raiffeisen Online asa ca mi-am dat imediat seama ca este o tentativa de phishing indreptata catre Banca Raiffeisen si catre tot ce au primit emailuri asemanatoare.

Am facut o lista cu toate adresele false care le-am gasit in mai multe emailuri:

  • www.raifeisenonline.07x.net
  • www.raiffeisenonline.0fees.net/eBankingWeb
  • 83.104.249.236
  • http://duhoconline.vn/upload//it.php.htm
  • http://60.190.225.125/.eBankingWeb/login.html
  • http://raifeisenonline.3dn.ru/eBankingWeb/

Atentie sub nici o forma sa nu trimiteti userul si parola unui site care vine de pe un alt domeniu decat  raiffeisenonline.ro