De ceva timp circula o serie de reclame care “Tampesc Copii” si nu numai. Si ca sa dau si exemple 2 dintre ele se pot vedea in fiecare zi:

1. Reclama la Funga

2. Reclama la Cascaval Delaco (Toni Delaco).

In Reclama cu Fulga e ceva obisnuit ca sa spuna in final cel putin o prostie . In clipul de mai jos pe langa promovarea laptelui se promoveaza si urmatoarea fraza (gresita) “Mai m-am gandit”.

In a doua reclama cei de la Delaco, promoveaza nu prost foarte prost importanta educatiei. In primul rand intra un domn intr-o clasa de elevi si ii arunca la un copil sandwichul pe jos. (Chiar daca nu e sanatos, contine E-uri, etc., etc. nici o persoana nu are dreptul sa iti arunce mancarea cu care ai venit de acasa. Unde este respectul pentru munca parintilor care au cumparat sandwichul acela.)

In al doilea rand tot domnul acela spune: “In tara asta ca sa fi smecher trebuie sa fi tare aici (aratand spre muschii pectorali) si pe urma aici (aratand spre cap)”. Sa inteleg cumva ca in tara asta trebuie sa gandim cu “muschii”. Sigur ca da, daca gandim cu “muschii” nu o sa mai aiba nimeni probleme in a ne manipula.

Nu stiu nici cat de adevarat este ideea de a consuma cascaval pentru a iti dezvolta un corp asa de musculos ca in reclama . Cascavalul contine foarte multe grasimi saturate, desi sunt necesare pentru corp nu cred ca sportivii consuma prea des cascaval.

Probabil CNA-ul ar trebui sa se mai uite si la reclame. Iar daca ei nu fac nimic si noi avem puterea de a oprii acest lucru. Cum? Sa nu mai cumparam produse la care reclamele “prostesc”.

http://blog.e-altfel.ro/de-ce-ne-prosteste-fulga-copiii