“Înjunghiat pentru ca ești roman” sau “e periculos sa fi roman”?

Daca pana acuma vuiau ziarele și televiziunile ca romanii (în general rromi plecați la cerșit pe dincolo) fura, omoară și violează tot ce mișca acuma e de ajuns sa ai accent romanesc pentru a fi înjunghiat în Italia. Actorul Paolo Calabresi prezentator al unei emisiuni de divertisment la o televiziune din Italia a realizat un reportaj în care a vrut sa verifice dacă italienii au ceva împotriva romanilor. Sa deghizat în muncitor roman și a mers prin mai multe localuri și pe străzi unde a cerut diverse informații cu un accent asemănător romanilor din Italia.

Din păcate a avut puțin ghinion și … a fost înjunghiat de un alt italian.

Cum se poate vedea singura vina ca sa meriți asa ceva în Italia este sa fi roman și sa ceri o țigara. Sa ceri o țigara unui italian bineînțeles.

Acum dacă vezi lucrurile din punctul lor de vedere noi am năvălit acolo si printre cei veniți sunt o grămada de borfași plecați de la noi (noroc ca am scăpat de ei aici) . Si bineînțeles ca printre oamenii cinstiți care vor doar sa câștige mai mult decât ar putea sa o facă în romania sunt ceilalți care merg din start la furat sau cei care nu sunt instare sa “vrăjească” o femeie decât cu pumnul.

Totuși nici ei nu sunt ușa de biserica:

Ce ar trebui noi sa facem cu Italienii civilizați care nu violează românce violează copii – indiferent de ce naționalitate sunt.

Sa nu fiu inteles gresit, am lucrat cot la cot cu italieni, am lucrat la o firma italiana, nu sunt toti oameni rai desi sunt foarte artagosi si certareti dar nu ii aprob pentru antisemitismul lor. Pe de alta parte pentru romanii care au facut astfel de acte care pun in lumina proasta toti romanii si tara noastra ași propune o pedeapsa suplimentara cea primita pentru delictul lor, o pedeapsa pentru stricarea numelui nostru in lumea internationala.