Zilele acestea am descoperit un bug in softul care sta la baza campaniei Profit Share lansata cu mai bine de un an de magazinul online eMAg.

Sa va descriu despre ce este vorba. (o mica introducere inainte pentru ca cei care nu stiu ce este cu ProfitShare sa aiba si ei o idee) Fiecare Afiliat care se inscrie in aceasta campanie ia un comision de 3% din vanzarile generate plecand de la site-ul lui vanzand produsele eMag.

Revenind la bugul constatat. Zilele acestea am comandat de pe contul meu produse pentru o firma (nu e firma mea dar ma ocup de partea de IT de acolo). Imediat dupa ce am facut comanda am intrat repede in contul de la ProfitShare sa vad daca sau inregistrat produse in asteptare si am constatat ca produsele comandate erau trecute in lista.

Dupa cateva ore un reprezentant eMag mi-a dat telefon pentru a imi comunica ca toate produsele comandate sunt in stoc mai putin unul pe care nu mai au de unde sa il achizitioneze. Din aceasta cauza am comandat un alt produs in locul lui.

Intrand dupa o zi in contul de Profit Share am constatat ca produsele comandate au fost anulate (ca si cand as fi renuntat la comanda).

Pe scurt daca un client comanda un obiect iar produsul nu mai este disponibil si se sterge sau se alege un altul noua comanda nu mai ii este aplicat comisionul.

Daca as fi rau intentionat as putea spune ca nu este un bug ci un mod de a mai reduce din comisioanele date afiliatilor. Sper ca nu deoarece campania Profit Share este una din campaniile care imi genereaza un comision considerabil.

Am sa revin cu un update dupa ce trimit acest bug si celor de la eMAg.

UPDATE:

Asa cum am promis am revenit cu rezolvarea. Foarte prompti iar lucrul acesta i-a adus foarte sus in ochii mei pe cei de la eMag (ProfitShare) la o ora dupa ce am trimis emailul cu bugul constatat au actualizat datele din raportul Profitshare si mi-au trimis un email cu rezolvarea:

Se poate urmari la adresa http://www.emag.ro/mesaje?tk=9f4f2302bb6885158e0c2949ff3a63c9 pagina dedicata mesajului trimis de mine catre ei si raspunsul lor.